Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα για τη δουλειά, το εισόδημα και την υγεία του λαού!

Να μη λείψει κανένα σωματείο και κανένας εργαζόμενος από το μεγάλο αγωνιστικό κάλεσμα!

Στις 12 μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου

 

Αναχώρηση λεωφορείων για το συλλαλητήριο:

10 π.μ. Γήπεδο Έδεσσας, 10:15 π.μ. Μαυροβούνι Σκύδρας, 10:45 π.μ. ΚΤΕΛ Γιαννιτσών

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επιτυχία του. Στο αγωνιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και ακούστηκαν για άλλη μια φορά τα δίκαια αιτήματα μας:

  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.
  • Άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας. Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. Πλήρη στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό. Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής.
  • Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας είμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν και στην περιοχή μας για την προστασία του εισοδήματός τους με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά μας.

Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου

Δίνουμε τη μάχη για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας σε εισόδημα, που να μπορεί να εξασφαλίζει τις ανάγκες μας για μια αξιοπρεπή διαβίωση, το δικαίωμα μας να μην χάνουμε τα δεδουλευμένα μας, το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα μας στη δουλειά!

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από κλάδο έχουμε ένα λόγο να συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη για να υποδεχτούμε τους συναδέλφους μας που θα ξεκινήσουν από όλες τις γωνιές της Κεντρικής Μακεδονίας, για να  διεκδικήσουν δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, για να φωνάξουμε μαζί τους και για τα δικά μας αιτήματα και διεκδικήσεις!

Το συλλαλητήριο του Σαββάτου είναι ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού που έχει φουντώσει σε όλη την Ελλάδα. Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας για Συλλογικές Συμβάσεις, για αυξήσεις, για ενίσχυση των δομών υγείας, για προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Το Σάββατο 26 Φλεβάρη η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία διαδηλώνουμε σε ολόκληρη τη χώρα, για να πούμε όλοι μαζί ένα “ως εδώ” στην ακρίβεια που μας πνίγει σαν θηλιά, τις αυξήσεις στο ρεύμα και στο πετρέλαιο, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να απαιτήσουμε την προστασία του εισοδήματός μας και της ζωής μας! Να μη λείψει κανένας από το μεγάλο αγωνιστικό κάλεσμα!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΛΛΑΣ

  • Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας
  • Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα
  • Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας
  • Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας
  • Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών
  • Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ)

 

Αναχώρηση λεωφορείων για το συλλαλητήριο:

10 π.μ. Γήπεδο Έδεσσας, 10:15 π.μ. Μαυροβούνι Σκύδρας, 10:45 π.μ. ΚΤΕΛ Γιαννιτσών

 

 

Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

 

Η Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Σεμερτζίδου Δέσποινα                              Τραπεζανίδης Γιώργος