Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, με τον οποίο και συζήτησαν για τα τρέχοντα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του, καθώς και για τις επιλογές της Κυβέρνησης απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών.

Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης για το μηχανισμό απονομής συντάξεων και τα γενναία βήματα που έχει κάνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να συρρικνωθεί ο μέσος χρόνος απονομής και ο αριθμός των εκκρεμοτήτων που κληροδότησε η προηγούμενη διακυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη επανεξέτασης του υπολογισμού των νέων συντάξεων του τ.ΟΓΑ από τον ΕΦΚΑ, καθώς με το ισχύον σύστημα του Ν.4387/2016 του ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες συντάξεις θα είναι ολοένα μειούμενες τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να κυμαίνονται κάτω από την Εθνική Σύνταξη, γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί καταφανή αδικία και πρέπει να διορθωθεί.

Ο Βουλευτής έθεσε επίσης στον Υπουργό το ζήτημα των συνταξιοδοτικών διατάξεων για τα μέλη των οικογενειών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με βαριές αναπηρίες και την ανάγκη εξομοίωσης των κριτηρίων πρόωρης συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Χατζηδάκης ήταν ενήμερος για το θέμα, ενώ ήδη το Υπουργείο έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες μελέτες από τις οποίες θα προκύψουν οι διαθέσιμες, εντός των επιτρεπόμενων πλαισίων, επιλογές.