Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εκστρατεία πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στο Κέντρο Υγείας Σοχού, από τις 10.00 έως τη 13.00, όπου  γυναικολόγοι του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα διενεργούν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους «Παπ-τεστ». Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2313 330802-804, καθημερινά στις ώρες 09.00-14.00.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου δήλωσε: «Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι από αυτούς που μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά μέσω προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, με το τεστ Παπανικολάου. Οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες και ανώδυνες. Η έγκαιρη διάγνωση  είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση της ασθένειας και το κλειδί για μία επιτυχημένη έκβαση και για το λόγο αυτό οι εξετάσεις πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλες τις γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς υλοποιεί τη δράση, με στόχο η πρόληψη να γίνει τρόπος ζωής».