Με δεδομένο ότι η σεξουαλική αγωγή, αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, υλοποίησε δυο Ημερίδες σχετικές με τη θεματική.

Τη διοργάνωση και την επιμέλεια των Ημερίδων, είχε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Πέλλας κ. Ελισάβετ Φράγκου.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/2/2022, είχε τίτλο:

«Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης»,

ενώ κεντρική εισηγήτρια, ήταν η κ. Ιωάννα Μενδρινού, Δρ. Θεατρολογίας-Θέατρο για Ανήλικους Θεατές, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στη Δ΄Δ.Π.Ε. Αθήνας, Δημιουργός του προγράμματος ‘Τα κόκκινα παπούτσια’, το οποίο και παρουσίασε, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, σε όλη τη διάρκεια της Ημερίδας.

Η  2η Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 02/03/2022, είχε τίτλο:

«Σεξουαλική αγωγή στο σχολείο: μια νέα πρόκληση»,

ενώ κεντρική εισηγήτρια ήταν, η κ. Γεωργίτσα Σταματοπούλου, Μ.Εd., Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ.Π.Ε. Δυτ. Αττικής, συγγραφέας της εκπαιδευτικής πρότασης: “Το σώμα μου: ένα θαύμα που αγαπώ, φροντίζω και προστατεύω”, την οποία και παρουσίασε συνδυάζοντας τη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του θέματος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, βρήκαν απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που αφορούν στην υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων, ενώ διάχυτη ήταν η ικανοποίησή τους από τις ιδέες και τις πρακτικές που συζητήθηκαν.