Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

  • Την επιστολή του Δήμου Αλμωπίας, σχετικά με το αίτημα για την χρηματοδότηση του, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 8ης Φεβρουαρίου 2022.
  • Επισημαίνεται, ότι ήδη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος έχει απαντήσει ότι είναι αναρμόδιος.
  • Συνεχίζεται η προσπάθεια στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών.

 

 

  • Την από κοινού επιστολή των Α.Σ. ΓΕ.Κ.Ο.Σ.Α. Τσάκων – Αλμωπίας, Α.Σ. Πιπεριάς, Α.Σ. Μεγαπλατάνου και Οργάνωσης Παραγωγών Α.Σ. ¨Συνεργασία Παραγωγών Αλμωπίας¨, με την οποία ζητούν να αποζημιωθούν με την διαδικασία de minimis ή με οποιονδήποτε θεσμοθετημένο άλλο τρόπο οι παραγωγοί σπαραγγιού, ώστε να αντικαταστήσουν τα νάιλον που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων της 7ης και 8ης Φεβρουαρίου 2021.

 

  • Την επιστολή των Αγροτών και Παραγωγών Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας, με την οποία αφενός ενημερώνουν για την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν στις καλλιέργειες τους στα όψιμα κεράσια και μήλα από τον παγετό της άνοιξης του 2021 κι αφετέρου ζητούν αυτά τα αγροτικά προϊόντα τους που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο να αποζημιωθούν κατ’ εξαίρεση από τον ΕΛΓΑ.

 

  • Την επιστολή της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Δημοτικών Ακινήτων Λουτρών Λουτρακίου με διακριτό τίτλο : «Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε.», σχετικά με το αίτημα της για οικονομική ενίσχυση της για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε ακίνητα της από τους ισχυρούς ανέμους των προηγούμενων ημερών.

 

 

  • Την επιστολή των Επιλαχόντων Αγροτών και Κτηνοτρόφων του προγράμματος 4.1.1. με την οποία ζητούν να υπάρξει οριστική λύση όσον αφορά την ένταξη τους στο σχετικό πρόγραμμα των Νέων Γεωργών.

 

  • Την επιστολή του Σωματείου Καθαριστριών Καθαριστών Νομού Πέλλας, με την οποία ζητούν να μην περικοπεί το επίδομα για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα, καθώς επίσης να ληφθούν υπόψη οι πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας τους.

 

  • Τις επιστολές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), σχετικά με αίτημά τους για επείγουσα στελέχωση του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του. 

 

  • Το υπόμνημα του Σωματείου Καθαριστών-τριών Πόλης και Επαρχίας Γιαννιτσών, με την οποία ζητούν να μην μειωθεί το βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα, καθώς επίσης να ληφθεί υπόψη η φύση και οι πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας τους.

 

  • Την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας, με την οποία ζητούν να βρεθεί λύση στην ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής και συγκεκριμένα όσον αφορά στην τιμή του diesel κίνησης, στα τιμολόγια ρεύματος για την άρδευση και στα λιπάσματα και εφόδια, καθώς επίσης ζητούν λύση και στα διαχρονικά προβλήματα της αγροτικής παραγωγής.

 

  • Το Δελτίο Τύπου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων, σχετικά με τις θέσεις και προτάσεις της με στόχο την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού κυρίως, που είναι απαραίτητο τόσο για την παραγωγή στους αγρούς, όσο και για τη μεταποίηση-τυποποίηση των φρούτων.

 

  • Την επιστολή της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πέλλας, με την οποία καταθέτει τις προτάσεις της για την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, όπως με άμεσες προσλήψεις, με τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων κλπ.

 

  • Το υπόμνημα του Εμπορικού Βιοτεχνικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Αριδαίας, με την οποία ζητούν την άμεση ενίσχυση των ΕΛΤΑ Αριδαίας με τουλάχιστον ένα διανομέα, καθόσον υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις διανομές των ΕΛΤΑ Αριδαίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

 

  • Την επιστολή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) μέσω του Παραρτήματος Πέλλας, με την οποία ζητούν την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για αυτοτελή φορολόγηση με 20% των αναδρομικών που αφορά το ενδεκαμήνου κατά τα έτη 2015-2016.

 

  • Την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Eurobank Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με την οποία γνωστοποιείται η απόφαση της Τράπεζας Eurobank να προβεί στο κλείσιμο του καταστήματος Αριδαίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, όσο και στην τοπική κοινωνία, αλλά και πλήγμα στην οικονομική ζωή του Δήμου Αλμωπίας.

 

  • Το υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Πέλλας, με το οποίο ζητά να προωθηθεί άμεσα νέα νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει ότι σε περίπτωση νόσησης από COVID-19 τέκνων εργαζομένων μέχρι και τη Γ’ Λυκείου, οι εργαζόμενοι γονείς να δικαιούνται ειδικής άδειας με πλήρεις αποδοχές για πέντε (5) ημέρες ή για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο με γνωμάτευση ιατρού για τις περιπτώσεις νόσησης, νοσηλείας τέκνων και αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων.

 

  • Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), με την οποία αιτείται την αύξηση του πλαφόν των ωρών νυχτερινής απασχόλησης στο αστυνομικό προσωπικό.

 

  • Το υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Πέλλας, με το οποίο ζητά να προωθηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους γονείς παιδιών προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διαγιγνώσκονται θετικά στον covid-19, αφενός για την προστασία και περίθαλψη στο σπίτι των παιδιών που νοσούν κι αφετέρου για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας.

 

  • Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με την οποία ζητούν την λύση στο πρόβλημα τους, που αφορά το συνταξιοδοτικό – βαθμολογικό των Μονίμων Υπαξιωματικών προερχόμενων από τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.

 

  • Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία ζητά στο νέο πακέτο στήριξης νοικοκυριών για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, καθώς και να μην προσμετρώνται στο εισόδημά τους, το εξωιδρυματικό επίδομα και τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα, ανεξάρτητα αν τα λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΑ ή τον ΕΦΚΑ.

 

  • Την επιστολή Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών, με την οποία ζητούν την μείωση υπηρέτησης της οργανικής τους θέσης από δύο (2) σε έναν (1) χρόνο καταθέτοντας τα επιχειρήματα τους, καθώς επίσης να τους δοθεί το δικαίωμα για απόσπαση/μετάθεση πριν συντελεστούν καινούργιοι διορισμοί.

 

  • Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (ΟΕΣΔΚΜακ), με την οποία οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εκφράζουν την αγωνία στα προβλήματα τους από την τεράστια μείωση του τζίρου τους λόγω της πανδημίας, με τις συσσωρευμένες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία να αυξάνονται και τις απολεσθείσες ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης τις προτάσεις και τα αιτήματα τους για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων και την ανακούφιση τους.

 

  • Τις επιστολές των Συμβασιούχων Πωλητών Εκμαγείων ΟΔΑΠ 2021-2022 και των Διαχειριστών Πωλητηρίων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, με τις οποίες ζητούν την παράταση – ανανέωση της 8μηνης σύμβασης τους που λήγει τέλος Μαρτίου 2022, καθόσον η εξειδικευμένη εμπειρία, οι γνώσεις και η αποτελεσματικότητα των πωλητών στα πωλητήρια της Χώρας είναι απαραίτητη κατά το κρίσιμο εαρινό 8μηνο.

 

 

  • Την επιστολή Αποφοίτων ΤΕΙ Εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σχετικά με την άνιση αντιμετώπισή τους σε σχέση με τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων.

 

  • Tην επιστολή του Σωματείου Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Πόζαρ, με την οποία ζητά να συμπεριληφθούν οι οικογενειακές μικρές επιχειρήσεις και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στα προγράμματα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου όπως οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και παράλληλα, ζητά την δημιουργία πλατφόρμας για προγράμματα η οποία θα αφορά τις μικρές επιχειρήσεις οικογενειακού τύπου.

 

  • Την επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.), με την οποία ζητά να μην γίνει καμία αλλαγή στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στους ΙΔΑΧ και τους συμβασιούχους.

 

  • Το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), με το οποίο προτείνει φορολογικές παρεμβάσεις για τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου (2015-2016) και συγκεκριμένα την εφαρμογή παρόμοιας διαδικασίας φορολόγησης, όπως συνέβη το 2018 με το Ν. 4575/2018 που επεστράφη εφάπαξ χρηματικό ποσό και προβλέφθηκε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% και εκεί εξαντλείτο η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για τα εισοδήματα αυτά (άρθρο 86 του ν. 4582/2018), καθώς και απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (άρθ. 52 του ν. 4607/19).

 

  • Την επιστολή της Επιτροπής Επικουρικών EKAB Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία ζητά να συμπεριλαμβάνονται θέσεις Διασωστών (ΕΚΑΒ) στις αναμενόμενες προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις στον χώρο της υγείας, καθώς επίσης να υπάρχουν θέσεις αναλογικά και στην Περιφέρεια εκτός από την Αθήνα.

 

  • Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με την οποία ζητά την τροποποίηση του μισθολογικού καθεστώτος των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), ώστε να εναρμονιστεί με αυτό των λοιπών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να τους χορηγηθεί το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας αλλά και το επίδομα παραμεθορίου σε όσους υπηρετούν σε τέτοιες περιοχές.

 

  • Το υπόμνημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία ζητεί την λήψη ειδικής μέριμνας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους στο πλαίσιο των αλλαγών που εξετάζονται στα κριτήρια των κοινωνικών επιδομάτων που σχετίζονται με τις τιμές των ακινήτων.

 

  • Την από κοινού επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, με την οποία ζητούν να μην ισχύσει η διάταξη του άρθρου 27 του Ν.4670/2020, η οποία επιβάλλει περικοπή κατά 30% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, όσων συνταξιούχων απασχολούνται είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί με εξηρτημένη εργασία, με “μπλοκάκι” ή αυτοαπασχολούμενοι) από 1-3-2022.

 

  • Την επιστολή των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών ΑμεΑ, Εκπαιδευτικών με σύζυγο ΑμεΑ και Εκπαιδευτικών με τέκνο ΑμεΑ της Γενικής & Ειδικής Εκπαίδευσης, με την ζητούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή σύζυγοι τους ή τα τέκνα τους έχουν αναπηρίας άνω του 67% ανεξαρτήτως παθήσεως να ενταχθούν στην ειδική κατηγορία εκπαιδευτικών και να έχουν δικαίωμα άμεσης μετάθεσης, απόσπασης και οριστικής τοποθέτησης κατά προτεραιότητα.

 

  • Την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητά την εναρμόνιση των όρων χορήγησης της ειδικής άδειας απουσίας 22 ημερών στους Αστυνομικούς με τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down ή Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.). όπως ισχύει και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

  • Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, με το οποίο ζητούν την πλήρη κατάργηση της επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών, με σκοπό την στήριξη του πρωτογενούς τομέα για την βιωσιμότητα και την ομαλή λειτουργία του.

 

  • Το κοινό υπόμνημα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας», του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης» με την Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ), σχετικά με τις βασικές τους θέσεις σχετικά με τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα.

 

  • Την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), με την οποία ζητά να δοθούν παρατάσεις στις προθεσμίες που αφορούν στο πρόγραμμα ¨Εξοικονομώ¨, στην υποχρέωση συμπλήρωσης Ταυτότητας Κτιρίου/Ιδιοκτησίας και στην υποβολή δικαιολογητικών του Ν. 4178/13.

 

  • Την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Α.Π.), με την οποία ζητά να δοθεί λύση στις εργασιακές σχέσεις και εργασιακό μέλλον των καθαριστριών που εργάζονται στην εταιρεία ¨AlterEgo¨ η οποία είναι βασική συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς.

 

  • Την επιστολή του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, με την οποία ζητά οι συνταξιούχοι πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα γενικά, οι οποίοι εξ ανάγκης εργάζονται για να συμπληρώσουν το πενιχρό εισόδημα τους, να συμπεριληφθούν στους συνταξιούχους που εξαιρούνται από την περικοπή της σύνταξης που λαμβάνουν, όπως σωστά ισχύει σε πολλές άλλες κατηγορίες συνταξιούχων.

 

  • Την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), με την οποία ζητούν ενημέρωση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της νέας προκήρυξης στην Ειδική Αγωγή.

 

  • Το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Κέντρων Μάθησης (ΠΕΚΕΜ), με την οποία αιτείται την παράταση εφαρμογής του Ν. 4763/20 έως 30-06-2023, έτσι ώστε τα λειτουργούντα ΚΔΒΜ-1 να προσαρμοστούν στις διατάξεις του, αλλά και για να δοθεί ευκαιρία διαλόγου, ώστε η Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της στον κλάδο των ΚΔΒΜ-1.

 

  • Την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο λιανεμπόριο, στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας και ζητούν την οικονομική στήριξη τους προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

 

 

  • Την επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), με την οποία στηρίζει το αίτημα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), αναφορικά με την άμεση χορήγηση δωρεάν τεστ αυτό διαγνωστικού ελέγχου (self-tests) από τα φαρμακεία προς τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους των φροντιστηρίων, όπως ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου.

 

  • Το Δελτίο Τύπου της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ), με το οποίο διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχει επιφέρει ο Ν. 4387/2016 ¨Κατρούγκαλου¨ με την θέσπιση της Εθνικής Σύνταξης και τις ρυθμίσεις που επήλθαν στις συντάξεις χηρείας.

 

  • Το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με την οποία ζητά να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τους, εξαιτίας των άμεσων κι έμμεσων περιορισμών που τους έχουν επιβληθεί για την νέα μετάλλαξη covid-19, αλλά και της αύξησης του ενεργειακού κόστους που εκτοξεύει στα ύψη τις αναγκαίες για τη λειτουργία τους δαπάνες τους.

 

  • Το υπόμνημα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με την οποία ζητά την χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας σε αυτοαπασχολούμενος εμπόρους που νοσούν από COVID-19.

 

  • Tην επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τις προτάσεις της στην εφαρμογή της κινητικότητας στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και το αίτημα της για την έκδοση συνολικής προκήρυξης για την διενέργεια προσλήψεων τακτικού προσωπικού (διοικητικού, οικονομικού, τεχνικού κλπ) σε όλους τους Δήμους.

 

  • Την επιστολή Πρωτοβουλίας Αστυνομικών, με την οποία ζητούν την κατάθεση ρύθμισης για την καταβολή όλου του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

 

  • Το υπόμνημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία ζητεί να μην διακόπτεται το προνοιακό αναπηρικό επίδομα των τέκνων με βαριά αναπηρία όταν λάβουν τη σύνταξη του αποθανόντος γονέα τους.

 

  • Την επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τις προτάσεις της κατά την εφαρμογή της κινητικότητας στο προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και το αίτημα της για την έκδοση συνολικής προκήρυξης για τη διενέργεια προσλήψεων τακτικού προσωπικού (διοικητικού, οικονομικού, τεχνικού κλπ) σε όλους τους Δήμους.

 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.