«Σβήνουμε τα φώτα για να… δούμε τη Γη μας καλύτερη». Με προμετωπίδα τη φράση αυτή ο Δήμος Σκύδρας λαμβάνει μέρος και φέτος στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση « Η Ώρα της Γης» που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, από τις 20:30΄έως τις 21:30΄.

Αποτελεί μια συμβολική, χαρακτηριστική δράση για την αειφορία, τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση ενέργειας υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της σωτηρίας της Γης.

Η δράση αυτή που ξεκίνησε από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας πριν από 15 χρόνια υλοποιείται πλέον σε πάνω από 180 χώρες σ΄όλο τον κόσμο με διοργανωτή τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση με την ονομασία Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

Στη χώρα μας συντονιστής της δράσης είναι το Ελληνικό Τμήμα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση που φέτος επέλεξε – όπως αναφέρει στο μήνυμά του – ν΄αναδείξει τη βαθιά σύνδεση μεταξύ της διατροφής μας και της προστασίας του πλανήτη, μιας κι ο τρόπος με τον οποίο παράγονται τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αποτελεί την κύρια αιτία της απώλειας της βιοποικιλότητας και ευθύνεται για το 1/3 περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως.

Έτσι, λοιπόν, καλούμαστε όλοι ώστε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 να σβήσουμε τα φώτα στο χώρο μας για μια ώρα, από τις 20:30΄ έως τις 21:30΄, με την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν οι συνθήκες και βεβαίως λαμβάνοντας – σε κάθε περίπτωση – όλα τ΄απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Ο Δήμος Σκύδρας θα σβήσει τμήμα του φωτισμού του εξωτερικού χώρου του κτηρίου του Δημαρχείου.

«Η Ώρα της Γης», ας γίνει μέρος του καθημερινού οδηγού για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, για τη βιώσιμη, ανθρώπινη ανάπτυξη και για την αειφορία του πλανήτη μας!