Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕ κ. Δ. Μελά, με τον οποίο συζήτησαν για τη διαδικασία πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα.

Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο κ. Μελάς, οι πρώτες πληρωμές θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και θα αφορούν, μεταξύ άλλων, ενισχύσεις καλλιεργειών μήλων, ζαχαρότευτλων, σπαραγγιού βρώσιμων οσπρίων, σκληρού σίτου, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών & σανοδοτικών ψυχανθών, καρπών με κέλυφος και η Ειδική Ενίσχυση Βάμβακος. Επιπλέον, στις παραπάνω πληρωμές περιλαμβάνεται και συμπληρωματική πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης από διορθώσεις και ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας, του περασμένου έτους.

Τέλος ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να ενημερωθεί αναφορικά με το ζήτημα των έντυπων μισθωτηρίων. Ο κ. Μελάς ξεκαθάρισε πως έντυπα μισθωτήρια γίνονται δεκτά εκτάκτως και για το 2022 στις δηλώσεις καλλιέργειας του ΟΣΔΕ, εφόσον δεν έχει λήξει ακόμη η ισχύς τους, παράλληλα φυσικά με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε πως τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι εποπτευόμενοι φορείς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνουν να αντιλαμβάνονται τις ειδικές συνθήκες που δημιουργούνται από το συνδυασμό της πανδημίας με την ενεργειακή κρίση, και σπεύδουν να σταθούν στο πλευρό των δοκιμαζόμενων παραγωγών.