Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στο 2ο Bio Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 8 Μαΐου 2022 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι στην Αθήνα.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Επίσης, η συμμετοχή στοχεύει στη δικτύωση και τη γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς και την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την ως έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

To 2ο Bio Festival αποτελεί τη μοναδική διοργάνωση για τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα στο οποίο λαμβάνουν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και φυσικά προϊόντα, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα. Συγκεκριμένα, στο Bio Festival μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις με: φρούτα, λαχανικά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά- γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, μέλι μαρμελάδες, κομπόστες, βότανα, αφεψήματα, σάλτσες αλοιφές, ελαιόλαδο, ελιές, αναψυκτικά, χυμοί, κρασιά, ξηροί καρποί, γλυκά κουταλιού, φυσικά καλλυντικά, σαπούνια, προϊόντα καθημερινής περιποίησης, φορείς πιστοποίησης, προϊόντα κρέατος, super foods, οικολογικές συσκευασίες και απορρυπαντικά.

Το 2ο Bio Festival απευθύνεται τόσο στους καταναλωτές (B2C) όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου (B2B) από τις παρακάτω κατηγορίες: καταστήματα βιολογικών προϊόντων, εταιρείες χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών, μικρές και μεγάλες αλυσίδες super market, εστιατόρια, delicatessen, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ξενοδοχεία καθώς επίσης σε φαρμακεία και e- shops βιολογικών προϊόντων.

Τονίζεται ότι οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούν λιανική πώληση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό που θα επισκεφθεί το 2ο Bio Festival. Με αυτόν τον διπλό προσανατολισμό του φεστιβάλ (Β2Β και Β2C), τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι εκθέτες της Περιφέρειας θα είναι πολλαπλά: Προβολή και προώθηση των προϊόντων τους σε χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες, ανάπτυξη του δικτύου διανομής τους, διεύρυνση τους πελατολογίου τους, ενίσχυση της εταιρικής τους ταυτότητας και καθιέρωση των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά καθώς και οι επιτόπου εμπορικές συναλλαγές με τους χιλιάδες καταναλωτές που θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Bio Festival με μια πλήρως αναβαθμισμένη παρουσία σε ενιαίο περίπτερο. Τα stands των εκθετών της Περιφέρειας θα είναι υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες κάθε εκθέτη σύμφωνα με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

  1. Δάπεδο: Υπερυψωμένο πάτωμα ύψους 70-100mm, από μεταλλικό σκελετό, επιστρωμένο με λουστραριστό mdf.
  2. Δομή: Διαχωριστικά στοιχεία

-Μεταλλική κατασκευή σκελετού τετράριχτης τέντας 3Χ3 , καλυπτόμενη από λευκό pvc.

– Κάλυψη της περιμετρικής μεταλλικής κατασκευής με πάνελ χρώματος λευκού, διαστάσεων 1x 2,5 μ. ύψος.

-Κάλυψη των μεταλλικών ορθοστατών, της μεταλλικής μετόπης και του μεταλλικού πλαισίου στο πάτωμα με λουστραριστό κόντρα πλακάζ.

-Μία βιτρίνα 50 εκ. Χ 50 εκ. 4 ορόφων ανά εκθέτη

-Ένα info-counter διαστάσεων 50 εκ. Χ 60 εκ. Χ 100 εκ. ύψος , χρώματος λευκού με ένα ράφι εσωτερικά και 1 σκαμπό ανά εκθέτη.

-Λευκό ράφι διαστάσεων 90 εκ. Χ 25 εκ. , 2 τμχ. ανά εκθέτη.

-Επιγραφή εκθέτη σε ταμπέλα χρώματος πράσινου. Η επιγραφή θα αναγράφεται με κοπτικά λευκά γράμματα.

-Επιγραφή εξωτερικά με το logo της Περιφέρειας.

 

Θα υπάρχει παρουσίαση της συμμετοχής της Περιφέρειας στον κατάλογο εκθετών του Bio Festival, με αναλυτική καταγραφή όλων των επιχειρήσεων καθώς και παρουσίαση των εκθετών της περιφέρειας στο site του Φεστιβάλ.

Επίσης όλοι οι χώροι στο 2ο Bio Festival 2022 θα καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο Φεστιβάλ θα παρέχονται σε όλους τους εκθέτες της:

– ηλεκτρονικές προσκλήσεις για την άμεση πρόσβαση στο Φεστιβάλ

– κάρτες «εκθέτη» για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο του Φεστιβάλ των επιχειρήσεων και             των στελεχών τους για όλες τις ημέρες λειτουργίας

– καθημερινός καθαρισμός του περιπτέρου

– ιατρείο

– σημεία αντισηψίας και απολύμανσης

 

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Παρασκευή & Σάββατο 11:00-21:00, και Κυριακή 11:00-20:0. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση θα έχει εμπορικό χαρακτήρα. Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικα/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κ.λπ.) καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό stand 9 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

– Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

– Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

– Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

– Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

        Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail: [email protected] ή [email protected].

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ.  Χαρίκλεια Τσιαμπαλή , 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στην 40η διεθνή έκθεση “LONDON WINE FAIR 2022”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως  τις 9 Ιουνίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο “Olympia London”, στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της  καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον οινικό κλάδο.

Η “LONDON WINE FAIR”, με 40 έτη λειτουργίας, αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία και ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε Διανομείς, Χονδρεμπόρους, Αγοραστές supermarket, Κάβες, Λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Στην 39η διοργάνωση της LONDON WINE FAIR 2019 συμμετείχαν 36 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, πάνω απο 13.000 wine trade visitors ενώ προβλήθηκαν 14.000 κρασιά από 40 διαφορετικές χώρες.

Σημειώνεται ότι:

  1. Οι μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού στην Αυστραλία και τον Καναδά διακινούνται από Βρετανικές εταιρείες, κάνοντας τη Μεγάλη Βρετανία Νο1 στον κόσμο συνδυαστικά.
  2. Το 2019 η Μεγάλη Βρετανία εισήγαγε από την Ε.Ε κρασιά αξίας 4.1€ δις
  3. To 27.2% των πωληθέντων κρασιών ανήκαν στην κατηγορία £15-£23 ανά μπουκάλι
  4. Οι πωλήσεις εμφιαλωμένου κρασιού το 2019 ήταν πάνω από 71% (18% αφρώδεις και bulk το υπόλοιπο)
  5. Οι πωλήσεις κρασιού σε supermarket & κάβες (off-trade) ήταν £8.3δις και £7.2δις σε restaurant, bar, pubs (on-trade)
  6. Ο κλάδος του κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία παράγει έσοδα £22.3δις

Μετά την πετυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ψηφιακή δράση LONDON WINE FAIR το 2021, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει με φυσική παρουσία σε έκθεση κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελεί αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της περιοχής.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην 40η διεθνή έκθεση “LONDON WINE FAIR” με μια πλήρως αναβαθμισμένη παρουσία σε ενιαίο περίπτερο 45 τ.μ., το οποίο θα είναι υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες προβολής τουλάχιστον δέκα (10) οινοποιείων και θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:

-Ενιαίο πάγκο σερβιρίσματος 8 μέτρων με ράφια από κάτω

-Σκαμπό

-Λογότυπο

-Κοινόχρηστο αποθηκευτικό χώρο

-Κοινή χρήση ψυγείων

-Εμφιαλωμένο νερό και πάγο

-Ποτήρια και πτυελοδοχεία

-Καθημερινό καθαρισμό περιπτέρου

-Διερμηνείς και βοηθητικό προσωπικό σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης

-Προβολή ελληνικών οίνων μέσω VIP Premium Masterclass

-Δημιουργία Wine Βar εντός του Περιπτέρου, το οποίο θα λειτουργεί όλο το τριήμερο της έκθεσης

-Μεταφορά και ασφάλιση εκθεμάτων (αφορά μόνο την αποστολή και όχι την επιστροφή εκθεμάτων στην Ελλάδα. Επίσης δεν αφορά την έκδοση eAD)

-Έντονη προβολή δράσεων και ελληνικής συμμετοχής στα μεγαλύτερα ΜΜΕ και κλαδικά    περιοδικά του Ηνωμένου Βασιλείου

-Δημιουργία Goody Bag με ενημερωτικά συμμετεχόντων & χάρτες Wines of Greece που θα δοθούν σε επισκέπτες της έκθεσης

 

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Τρίτη 7 Ιουνίου 10:00-18:00, Τετάρτη 8 Ιουνίου 09:30-18:00 και Πέμπτη 9 Ιουνίου 09:30-17:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

-Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

-Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

-Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

-Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

        Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail: [email protected] ή [email protected].

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ.  Χαρίκλεια Τσιαμπαλή , 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.