Μελέτη για τη σύνδεση της οδού της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, γνωστής ως «Ενωτική Σίνδου», με την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (ΕΟ2) υπέγραψε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Με την υπογραφή της μελέτης υλοποιείται η κατασκευή της «Ενωτικής Σίνδου» που θα βελτιώσει τη σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ) με το εθνικό δίκτυο, θα αυξήσει την οδική ασφάλεια και θα ενισχύσει την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς ο δρόμος θα συνδέει την ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) με τη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης και την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας.
Με τη μελέτη προβλέπεται η διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της «Ενωτικής Σίνδου» με την ΕΟ2 και η σύνδεσή της με τις τοπικές οδούς της περιοχής με ισόπεδο κόμβο.
Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει ως αποτέλεσμα:
–τη βελτίωση της σύνδεσης της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης με το εθνικό και το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, καθώς σήμερα όλη η κυκλοφορία της ΒΙΠΕΘ προς βορρά ακολουθεί αναγκαστικά την επαρχιακή οδό 5, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις,
–την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί τη βαριά κυκλοφορία της ΒΙΠΕΘ,
–τη διατήρηση και υποβοήθηση της αναπτυξιακής πορείας της ΒΙΠΕΘ, στην οποία λειτουργούν βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες με σημαντικές εξαγωγές και εγκαταστάσεις logistics που δημιουργούν καθημερινά υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους κυρίως βαρέων οχημάτων και
–τη μείωση του κόστους κατασκευής του έργου, μέσω της αντικατάστασης του προβλεπόμενου ανισόπεδου κόμβου με ισόπεδο.
Τη σύμβαση για τη νέα μελέτη του έργου υπέγραψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας.
«Ενα σημαντικό έργο όπως η κατασκευή της ‘Ενωτικής Σίνδου’ μπαίνει σε ράγες υλοποίησης. Η προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου του τόπου μας συνεχίζεται. Με στόχο καλύτερους και πιο αναβαθμισμένους μικρούς και μεγάλους οδικούς άξονες, αλλά και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Αυτό σημαίνει για τους πολίτες περισσότερη άνεση και ασφάλεια», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και δικτύων Πάρις Μπίλλιας.
Η συνολική προθεσμία για την εκπόνηση της μελέτης είναι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δέκα μήνες.