Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων Αλμωπίας, ‘Εδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας θεωρεί απαράδεκτη την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, η οποία αποτελεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Έναν σκληρό ανταγωνισμό, που οδηγεί σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις διαψεύδουν όσους θέλουν να μας πείσουν, ότι το δίλημμα είναι να διαλέξουμε εάν θα είμαστε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ή με τη Ρωσία. Αντιθέτως, μόνος δρόμος, τόσο για τον ελληνικό, όσο και για όλους τους λαούς, είναι η απεμπλοκή απ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, για λογαριασμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της “συμμαχίας” που έχει σκορπίσει το θάνατο σε όλη την υφήλιο, βάζει στο στόχαστρο και το λαό μας. Κάθε αναταραχή, μπορεί να οδηγήσει σε συνολική ανάφλεξη και ενίσχυση των επιδιώξεων για αλλαγή συνόρων σε όλη την περιοχή, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και αλλού.

Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αποστολή του στρατιωτικού υλικού στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται, με απρόβλεπτες διαστάσεις και με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβίκειο. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων Αλμωπίας, ‘Εδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας απαιτεί :

  • Να μη χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές στο ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας. Να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα ούτε στην Ουκρανία, ούτε σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

 

 

– Στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας απορρίφθηκε από τις υπόλοιπες Παρατάξεις, γιατί «αυτά τα λένε

  οι κομμουνισταί».

– Απορρίφθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας με παρόμοια επιχειρήματα.

 

 

                                                                                         Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

                                                                       Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος – Επικεφαλής Παράταξης

                                                                       Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   –   Δημ.Σύμβουλος

                                                                       Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  –      «            «

                                                                       Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης