Το Εργατικό κέντρο Πέλλας  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους  ανέργους τους συνταξιούχους, όλους τους πολίτες της Πέλλας, στην  24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία της 6ης του Απρίλη και την Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11.00πμ στην πλατεία του Δημαρχείου στα Γιαννιτσά, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και να απαιτήσουμε : ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν μπορεί οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της  θέρμανσης  να είναι διπλάσιοι από τους μηνιαίους μας μισθούς. Να σκεφτόμαστε τι θα αφαιρέσουμε από το καλάθι του supermarket γιατί δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός. Να δυσκολευόμαστε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας για να πάμε για δουλειά. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

«Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ».

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.

Η Κυβέρνηση αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την φτώχεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχίσει νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Κι όλα αυτά, ενώ 12 χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι υφίστανται λόγω μνημονίων δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους, κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους και βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης

Η απεργία  αυτή έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η δύναμή μας βρίσκεται στον συλλογικό μας αγώνα, στον κοινό βηματισμό με όλους τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και  καθημερινά την  οδηγούν στη φτώχεια.

 

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία,  ενός πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος  και  να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χωράς μας σε αυτόν με ανθρώπινο δυναμικό ή πολεμικό εξοπλισμό. Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της, χωρίς να παραβλέπουμε τις ευθύνες που έχουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τον παγκόσμιο επεκτατισμό τους για την πορεία προς τη σημερινή κρίση και τις δικές τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλα μέρη της γης.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΩΡΑ 11.00πμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ .

ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  ΣΣΕ

 

 

 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΚ.

 

 • ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΠΑΤΑΞΗ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

 

 • ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

 

 • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ 40ΩΡΟΥ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΕΛΙΞΙΩΝ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

 • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

 • ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΨΕΥΔΟ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ (ΥΠ)ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ.

 

 • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΑΧ ΚΑΙ ΙΔΟΧ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

 

 • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

 

 • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11.00πμ ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ