Στο ίδιο έργο θεατής παραμένει, διαχρονικά, ο Ελληνικός λαός, που βλέπει ότι το μόνο πράγμα το οποίο αλλάζει να είναι οι διαχειριστές της διαφθοράς, είτε πρόκειται για υπόθεση Novartis, είτε για την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, είτε για το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ή για τον ΟΠΑΠ δήλωσε ο Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλης Αναστασόπουλος.

Οι υποθέσεις αυτές θα πρέπει να έρθουν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος ζήτησε την επανεξέτασή τους, με την ΟΚΕ να είναι ο βασικός καταγγέλλων σε αυτές.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να βαδίζεις σε εκλογές, έχοντας τέτοια σκάνδαλα κουκουλωμένα, θέτοντας το ψευτοδίλημμα στους πολίτες, ποιο κόμμα θα τα συγκαλύψει καλύτερα!

Βασική προϋπόθεση άσκησης της εξουσίας αποτελεί η εντιμότητα και το ήθος, που πρέπει να διέπει τον κάθε υποψήφιο και αυτός είναι ο λόγος που η ΟΚΕ εδώ και 28 χρόνια μάχεται κατά της διαφθοράς, έχοντας σαν όραμα την επικράτηση της καθαρότητας στο Δημόσιο βίο.