Όπως έχει ανακοινωθεί, στη σημερινή (29.04.2022) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται και η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τα ακίνητα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ειδικότερα, στα θέματα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται και η παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου, β) Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πολύ κοντά την επίλυση ενός τεράστιου προβλήματος που ταλαιπωρεί για πολλά χρονιά εκατοντάδες πολίτες, συμπεριλαμβανόμενων και αρκετών πολιτών του Νομού Πέλλας.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει μια ρεαλιστική και οριστική λύση του ζητήματος, γνωρίζοντας ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται στην τελική ευθεία, με επιστολή του τις περασμένες ημέρες προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ζήτησε, για ακόμη μια φορά, να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για χαμηλότερο τίμημα εξαγοράς στις περιπτώσεις που αφορούν μαζική εγκατάσταση πληθυσμού, ύστερα από υπόδειξη του ελληνικού Κράτους, πριν το 1950. Σύμφωνα με τον Βουλευτή μια τέτοια ρύθμιση είναι απαραίτητη ώστε να υπάρξει επιπλέον πρόνοια για τις κατηγορίες των πολιτών που οργανωμένα το ελληνικό δημόσιο τους υπέδειξε να εγκατασταθούν σε συγκεκριμένες περιοχές για λόγους αναγκαιότητας.