Περιλαμβάνεται και η τροπολογία για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων.
Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε χθες, 05 Απριλίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο, μέσα από τη ψηφιοποίηση των σταδίων σύστασης μιας επιχείρησης και τη μείωση της γραφειοκρατίας, στοχεύει στη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις.
Ο Βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι προτεινόμενες διατάξεις συγκροτούν ένα νομοθέτημα που κάνει τη ζωή των ανθρώπων των επιχειρήσεων πολύ πιο εύκολη, γλυτώνοντας για αυτούς και κόπο, χρόνο και χρήμα. Χαρακτηριστικά στην εισαγωγή της τοποθέτησης του ο κ. Σταμενίτης τόνισε: «Βασική στόχευση της νομοθετικής πρωτοβουλίας αποτελεί η βελτίωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις. Και κατά συνέπεια, ως αποτέλεσμα της βασικής στόχευσης, επιχειρείται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από την απλούστευση των διαδικασιών και της χρήσης των νέων τεχνολογιών, οι οποίες αφορούν τους κανόνες σύστασης εταιρειών, την υποβολή αιτήσεων για καταχώρηση πράξεων και στοιχείων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και τη δημοσίευση αυτών, όταν αυτό είναι απαραίτητο».
Παίρνοντας αφορμή από την κριτική που ακούν οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης για τον πληθωρισμό και το κόστος της ενέργειας ο κ. Σταμενίτης υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησης, όντας ιδιαίτερα καυστικός. Ειδικότερα σημείωσε: Ακούσαμε τις περασμένες ημέρες, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής, έντονη κριτική για τον πληθωρισμό και για την αύξηση του κόστους στην ενέργεια. Πόσες φορές άραγε πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για εξωγενείς κρίσεις; Πόσες φορές πρέπει να εξηγήσουμε ότι όσα περνάει η χώρα μας, τα περνάνε και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο. Και παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την ομολογουμένως έντονη πίεση που δέχονται οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών, των αγροτών, των ιδιωτών και των επιχειρήσεων, η Ελλάδα παρουσιάζει επιδόσεις, όσον αφορά τον πληθωρισμό, που κυμαίνονται κοντά στο μέσο όρο, κάτι που δε βλέπουμε να το σχολιάζει η αντιπολίτευση. Επίσης, όλη η κριτική που ασκείται παραβλέπει, και πιστεύω ότι το παραβλέπει εσκεμμένα, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών και τη συγκράτηση των αρνητικών συνεπειών», κάνοντας σε αυτό το σημείο ιδιαίτερη αναφορά στην τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα και ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Παράλληλα στάθηκε στην απόφαση της Κυβέρνηση να στηρίξει την κοινωνία λέγοντας: «Η απόφαση αυτής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συγκεκριμένη και συνοψίζεται στην εξάντληση ακόμα και του τελευταίου διαθέσιμου ευρώ για να στηρίξει τους πολίτες. Και αυτό το κάνουμε με συνέπεια και υπευθυνότητας καθώς ισορροπούμε ανάμεσα σε δύο βασικές αρχές: αφενός με στοχευμένες παρεμβάσεις που αποδίδουν το μέγιστο δυνατό στους οικονομικά αδύναμους και αφετέρου με σεβασμό στα δημοσιονομικά όρια που ορίζουν οι ανάγκες της οικονομίας»
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής στάθηκε στον συνολικό σχεδιασμό που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος υπηρετεί το όραμα για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, σύγχρονης, εξωστρεφούς, ισχυρής, με σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, σημειώνοντας ότι σε αυτό το σχεδιασμό ο επιχειρηματικός κλάδος κατέχει σημαντική θέση. Σημείωσε μάλιστα ότι: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης ουσιαστικά τρέχουν έναν αγώνα δρόμου ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης και της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ανάπτυξη χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί. Τρία σχεδόν χρόνια μετά είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι μια σειρά δράσεων με σκοπό τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αναβάθμιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας, πιάνουν τόπο».
Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βουλευτή εδώ:
Δ. Σταμενίτης _ Σύσταση Εταιρειών _ 05.04.2022 – YouTube