Με μια νέα, ξεχωριστή εκδήλωση εμπλούτισε τις δράσεις της κι επαύξησε τα μουσικά και τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η Φιλαρμονική του Δήμου Σκύδρας με τη συναυλία που παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Σκύδρας είναι:

Φλάουτα: Αθηνά Ζιώτα, Γεωργία Ιωάννου

Κλαρινέτα: Αθανασία Γκότση, Κυριακή Κατσάρα, Ραφαέλλα Πολυχρονιάδου, Ιλεάνα Τζιώνα

Σαξόφωνα: Κωνσταντίνος Ιωάννου, Φωτεινή Κλαζίδου

Τρομπέτες: Μαριαλένα Μανασή, Νικόλαος Τζιουβάρας, Γεωργία Χοΐδου

Βαρύτονα: Γιώργος Λαζαρίδης

Κρουστά: Γιώργος Δημουσιώνης, Παναγιώτης Ζαμπέτας, Φώτης Χρυσόγλου

Αρχιμουσικοί: Αλέξανδρος Βασιλειάδης, Σπύρος Κούκας.

Τα μέλη της Φιλαρμονικής με την καθοδήγηση των αρχιμουσικών Σπύρου Κούκα κι Αλέξανδρου Βασιλειάδη παρουσίασαν, λοιπόν, ατομικά και συλλογικά την προσπάθεια και την πρόοδό τους, παίζοντας σόλο ή ντουέτα με συνοδεία πιάνου αλλά και συνολικά ως ορχήστρα.

Συγκεκριμένα, έπαιξαν:

Φώτης Χρυσόγλου: «Donkey Round» (American Folk Song)

Γιώργος Δημουσιώνης: «Mairy Ann» (Jamaican Folk Song)

Γιώργος Λαζαρίδης:  Giochino Rossini (1792-1868) «William Tell Overture»

Γεωργία Χοΐδου: «Good Neighbors»

Νίκος Τζιουβάρας: «Three Note Samba»

Μαριαλένα Μανασή: «Donkey Round» (American Folk Song)

Φωτεινή Κλαζίδου: «Reaching Down»

Κωνσταντίνος Ιωάννου: «Take Five»

Αθανασία Γκότση: «Au Claire de la Lune» (French Folk Song)

Κυριακή Κατσάρα: «La Bamba» (Mexican Folk Song)

Ραφαέλα Πολυχρονιάδου: «When Love is Kind» (Irish Folk Song)

Γεωργία Ιωάννου: «Four in a Row»

Αθηνά Ζιώτα: Benjamin Hanby(1833-1867) «Jolly Old Nicolas», στο πιάνο η Μαρία Τσομίδου

Αλέξανδρος Βασιλειάδης – Σπύρος Kούκας: Wolfgang Amadeus Mozart(1756-1791), Απόσπασμα από το έργο: «Six Duets for Clarinet»

΄Ολη η ορχήστρα:

-John O’ Reily&Mark Williams «Eagle Summit March»

– Mark Williams «Cardiff Castle»

-Mike Hannickel «Concerto for Triangle»

Διεύθυνση: Σπύρος Κούκας

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στον χαιρετισμό της, αφού καλωσόρισε  τους παρισταμένους, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε το 2014 στην επανασύσταση της Φιλαρμονικής, διότι η μουσική μόνον οφέλη κι ευεργετήματα έχει να προσφέρει στον άνθρωπο, αφού επιδρά θετικά στο νου, στον ψυχισμό, στη συμπεριφορά, στην ωρίμανση και στην κοινωνικοποίησή του. Γι΄ αυτούς τους λόγους, άλλωστε, από αρχαιοτάτων χρόνων έχει καταγραφεί η ανάγκη για την απόκτηση μουσικής παιδείας. Η μουσική με την παγκόσμια γλώσσα της ενώνει τους ανθρώπους, ενώνει τους λαούς, ενώνει όλο τον κόσμο. Η Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά της που η Φιλαρμονική ενισχύεται με νέο αίμα, νέους δίπλα σε μεγαλύτερους, και για το γεγονός ότι προσφέρει πλέον στους δημότες μας τη δυνατότητα της μουσικής παιδείας.

Δήλωσε ικανοποιημένη που η Φιλαρμονική μας πλαισιώνει με τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα τις θρησκευτικές, τις εθνικές επετείους, όπως κι όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Ευχαρίστησε από καρδιάς τους αρχιμουσικούς Σπύρο Κούκα, Αλέξανδρο Βασιλειάδη,  Γιάννη Κούκα , τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής, όλους όσοι ήταν παρόντες ως γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και φίλοι των μουσικών, όλους όσοι συμμετείχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και στήριξαν τη Φιλαρμονική του Δήμου κι όλους όσοι αγαπούν τη μουσική και βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Ευχαρίστησε, ακόμη, τον Λάκη Σαμαρά, τον πρώτο Αρχιμουσικό μετά την επανασύσταση της Φιλαρμονικής, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Τέλος, αφού εξέφρασε τη στήριξη της στη Φιλαρμονική και την αισιοδοξία ότι «θα συνεχίσουμε όλοι μαζί και θα πάμε πάρα πολύ καλά», έδωσε με το «Αβάντι, Μαέστρο» το έναυσμα για την έναρξη της συναυλίας.

Ο Αρχιμουσικός Σπύρος Κούκας στο πλαίσιο του δικού του χαιρετισμού μαζί με το καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες έκανε μια αναδρομή κι αναφέρθηκε στη σημασία της μουσικής από τ΄αρχαία χρόνια μέχρι τη σύγχρονη εποχή τονίζοντας ειδικότερα, με την ευκαιρία, τη σημασία της Φιλαρμονικής ως μουσικού συλλογικού σχήματος που ανήκει και προσφέρει στην κοινωνία.

 

Η συναυλιακή εκδήλωση της Φιλαρμονικής του Δήμου Σκύδρας ήταν μια πρωτοβουλία που έδωσε μια νέα διάσταση και διέξοδο στον πολιτισμό, πρόσφερε μια ευχάριστη κι απολαυστική εμπειρία στους παρόντες που ανταπέδωσαν με τα θερμά τους χειροκροτήματα, ανέδειξε την προσπάθεια και το έργο που γίνεται, έφερε πιο κοντά την κοινωνία μας με τη Φιλαρμονική και τη μουσική κι έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για το παρόν και το μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια σ΄όλους!