Το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής για την Ελλάδα και τον τουρισμό πολυτελείας επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της «Arabian Travel Market», που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2022 με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Μέση Ανατολή, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να επισκεφτούν τη χώρα μας ύστερα από μια περίοδο δύο ετών. Ταυτόχρονα η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς και αγαπητούς  προορισμούς για τους κατοίκους των χωρών αυτών.

          Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η διεκδίκηση ενός μεγαλύτερου μεριδίου από τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά, κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί με τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει πλέον τις κατάλληλες υποδομές και μπορεί να υποδεχτεί όλους τους τύπους αεροσκαφών από μακρινές αγορές.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν εκτεταμένες συζητήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα με τους κ. Abdulilah Suliman Aleadi, αντιπρόεδρο της «flynas», κ. Jeyhun Efendi, chief sales officer της «Fly Dubai», κ. Johannes Rieche, Product Manager και την κα. Roula Obeid, senior manager της «Qatar Airways», καθώς και τον κ. Con Korfiati, CEO της «flyadeal».

Kατά τη διάρκεια της έκθεσης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συνομίλησαν με tour operators, στους οποίους παρουσίασαν τον προορισμό και ειδικά τις υποδομές του τουρισμού πολυτελείας της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Από τις συζητήσεις αυτές  διαφάνηκε το έντονο ενδιαφέρον των τουριστικών εκπροσώπων της περιοχής για συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα.

«Οι επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δαπανούν αρκετά μεγάλα ποσά στις διακοπές τους και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στους προορισμούς που επιλέγουν σε σχέση με τους παραδοσιακούς μας επισκέπτες. Επιλέγουν προορισμούς CityBreak, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακόμη επιλέγουν πακέτα περιηγητικού τουρισμού και διακοπών ψυχαγωγίας ενώ χαμηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκονται οι διακοπές Ήλιου-Θάλασσας. Η προσέγγιση μιας τέτοιας αγοράς είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν μια από τις πιο αναπτυγμένες οικονομίες στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.