Η προοπτική λειτουργίας ενός σύγχρονου προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέει το Νομό Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη, μέσω Γιαννιτσών, εξετάσθηκε στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Θανάση Κοτταρά, στην Αθήνα.

Ο κ. Τζαμτζής παρέθεσε στον κ. Κοτταρά όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την αμοιβαία ωφέλεια που προκύπτει, τόσο για την Πέλλα όσο και για τη Θεσσαλονίκη, από την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου της συμπρωτεύουσας μέχρι την Έδεσσα, μέσω Γιαννιτσών.

Ο κ. Κοτταράς τόνισε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Δ.Σ. του ΟΣΕ και στο Υπουργείο Υποδομών αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή του έργου στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Από το 2005 ο Ιορδάνης Τζαμτζής είχε υποβάλει σχετική πρόταση στον τότε Υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, πετυχαίνοντας να εκπονηθεί από τον ΟΣΕ μελέτη σκοπιμότητας, η οποία αναδεικνύει όλες τις παραμέτρους που συνιστούν τη λειτουργία και τη σκοπιμότητα του έργου.

«Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος θα βελτιώσει σημαντικά τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Νομού Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα με τρόπο περισσότερο οικολογικό, ποιοτικό και οικονομικό ταυτόχρονα» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής επισημαίνοντας τα τεράστια ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν για Πέλλα και Θεσσαλονίκη. «Είναι προφανείς οι αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται σε τοπικό αλλά και υπερτοπικό επίπεδο. Η Πέλλα καθίσταται προάστιο της Θεσσαλονίκης . Εκτός από την ασφαλή και ταχύτερη μετακίνηση των εργαζομένων από και προς τη συμπρωτεύουσα, τα ανταποδοτικά οφέλη θα είναι τεράστια, στον Τουρισμό, τη βιομηχανία και την Οικονομία του τόπου μας γενικότερα».