Παγκόσμια ημέρα Νοσηλεύτριας-Νοσηλευτή σήμερα. Μία μέρα, η 12η Μαΐου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο, ύστερα από πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων το 1965, θέλοντας να θυμίσει σε όλους, ότι η προσφορά αυτών των επαγγελματιών υγείας είναι ανεκτίμητη σε κάθε κοινωνία, είτε αναπτυγμένη, είτε όχι, είτε αναπτυσσόμενη.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε ως Διεθνής ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου Φλοράνς Νάϊτιγκέιλ (12 Μαΐου 1820), η οποία θεωρείται ιδρύτρια της Σύγχρονης Νοσηλευτικής.

Από το 1820 έως σήμερα, η ανθρωπότητα έζησε διάφορες καταστάσεις και πέρασε από δύσκολες κρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τιμούμε τους ανθρώπους αυτούς, τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές μας, που καθημερινά δίνουν με αυταπάρνηση τον μεγάλο τους αγώνα για την προστασία και διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία από τον Covid-19 οι Νοσηλεύτριες και οι Νοσηλευτές  της χώρας μας, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται πλήρως στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, αλλά υπερέβησαν και υπερβαίνουν εαυτούς, επιτελούν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους, ηγούνται, καινοτομούν, συνεργάζονται με τους άλλους επαγγελματίες υγείας ως ισάξια μέλη του Συστήματος Υγείας, που κατάφερε να μείνει και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Ως μέλος της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας και ως Διοίκηση της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών, εκφράζω την ευγνωμοσύνη όλων μας προς τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές μας, που τόσο ανιδιοτελώς και με αυταπάρνηση συνεισέφεραν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας, αλλά και που τόσο ανιδιοτελώς συνεισφέρουν τόσα χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

                                                                                  Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ – Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ