Διαδοχικές συναντήσεις με Υπουργούς της Κυβέρνησης έχει στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης  Ιορδάνης Τζαμτζής, για την δρομολόγηση, επίσπευση και βελτίωση σημαντικών έργων που αφορούν στο Νομό Πέλλας.

Στη διάρκεια της συνεργασίας του με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Τζαμτζής έθεσε το μείζον ζήτημα με τα επαγγέλματα των χειριστών μηχανημάτων έργου , ζητώντας τροποποιήσεις στην εκπαίδευσή τους και τις δυνατότητες εργασίας τους. Με τον κ. Γεωργιάδη συζήτησαν και σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Διοικητηρίου, για την οποία υπάρχει ήδη έτοιμη η σχετική μελέτη.

Το θέμα του χρόνου υποβολής των προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων απασχόλησε και τη συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Κώστα Σκρέκα ότι η έναρξη του προγράμματος θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Την ταχύτερη και απρόσκοπτη κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, το οποίο βρίσκεται στη διαγωνιστική διαδικασία, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας από τον Υφυπουργό Υποδομών, Γεώργιο Καραγιάννη, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Μαρίας Έλλης Γεραρδή. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι στο τέλος του Καλοκαιριού θα έχει προκύψει ανάδοχος και το έργο θα υλοποιηθεί με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αναφορικά με την οδική ασφάλεια στον άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε  να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να γίνει κλειστός ο δρόμος, με την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων εκατέρωθεν, σε όλο το μήκος του οδικού άξονα. Ο κ. Τζαμτζής περιέγραψε εμφατικά τους κινδύνους σοβαρών ατυχημάτων από την ανεξέλεγκτη είσοδο στα ρεύματα κυκλοφορίας ζώων και τροχοφόρων.

Μένοντας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας, ζήτησε να γίνουν βελτιώσεις στο οδικό τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα και συγκεκριμένα στους κόμβους που προτείνει η μελέτη.