Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους για την πορεία του έργου του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα αλλά και για άλλα ζητήματα της Πέλλας.

Αναφορικά με τον Εθνικό Οδικό Άξονα ΕΟ2, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτής πως το έργο έχει προγραμματιστεί να περάσει από την επόμενη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ), όπου και αναμένεται να εγκριθεί η χρηματοδότησή του και να ξεκινήσει η δημοπράτηση. Ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο υποδομής, το οποίο η κοινωνία της Πέλλας περιμένει εδώ και πολλά χρόνια και αναγνώρισε πως ο κ. Καραμανλής από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του είχε αντιληφθεί αμέσως τη σημασία του έργου και μέσα σε σύντομο για τα δεδομένα διάστημα κατάφερε να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να χαρακτηριστεί το έργο «Εθνικής Σημασίας», να ενταχθεί στη διαδικασία του Άρθρου 7Α του κώδικα απαλλοτριώσεων και να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, εν προκειμένω η διαδικασία ΣΔΙΤ.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που κατέθεσαν από κοινού η Αντιπεριφέρεια Πέλλας και οι Δήμοι Έδεσσας και Αλμωπίας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα. Με απόφαση του κ. Καραμανλή δεσμεύτηκαν 900.000 € από το ΠΔΕ, εκ των οποίων οι 500.000 € για το δίκτυο του Δήμου Έδεσσας και οι 400.000 € για το δίκτυο του Δήμου Αλμωπίας.

Στο τέλος της συνάντησης ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Μετά από πολύ δουλειά, η Πέλλα μπαίνει για τα καλά στον σχεδιασμό των έργων υποδομής από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι το οποίο είχε άδικα στερηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Συνεχίζουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα, καθώς έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε μπροστά μας.»