Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και την ιστορική ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο, σχολίασε από το Βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα, 18 Μαΐου 20022, για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο κ. Σταμενίτης τόνισε: «Το σημερινό σχέδιο νόμου συζητείται στον απόηχο της ιστορικής επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμενές Πολιτείες της Αμερικής, της συνάντησης του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και την ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Μια υψηλής σημασίας επίσκεψη, τόσο σε ουσία όσο και επίπεδο συμβολισμών, η οποία ήδη χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές ως η πιο πετυχημένη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

Ιδιαίτερα ο κ. Σταμενίτης στάθηκε στη σημασία που έχει η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού για την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων σημειώνοντας: «Μέσα στα άλλα θετικά που συνεπάγεται για την Ελλάδα αυτή η εξέλιξη, είχε και έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα των επενδύσεων στη χώρα μας, με τα μηνύματα που έρχονται να είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα. Για πρώτη φορά στην ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών έχουμε τη δημιουργία ενός ευνοϊκού κλίματος που εμφανίζει την Αμερικανική πλευρά να αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως μια ελκυστική αγορά για επενδύσεις. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία που έχει η προσέλκυση αμερικανικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη της οικονομίας μας αλλά και για τα μηνύματα που στέλνει παγκοσμίως αναφορικά με την ουσιαστική μεταστροφή της Ελλάδας σε μια χώρα σύγχρονη και ισχυρή». Ενώ απέδωσε τα θετικά αποτελέσματα στην οργανωμένη δουλειά που γίνεται τα τρία τελευταία σχεδόν χρόνια, στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και στην συνέπεια της προώθησης των μεταρρυθμίσεων. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν ως δια μαγείας ή απλώς επειδή πράγματι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο τους επίπεδο, αλλά κυρίως επειδή η δουλειά που γίνεται από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποδίδει, έχει δώσει σημαντικά αποτελέσματα και αναβαθμίζει σταθερά το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας.  Τα τρία τελευταία χρόνια, μέσα από μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων, έχουμε επιτύχει να βελτιώσουμε το επενδυτικό περιβάλλον και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία, που ήδη παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από ξένες επενδύσεις σημαντικών κολοσσών  όπως η Pfizer και η Microsoft στη Θεσσαλονίκη, η Amazon Web Services, η JP Morgan και άλλες».

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου, το οποίο αποτελεί ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την προστασία των καταναλωτών, ο Βουλευτής σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις του φιλοδοξούν να διασφαλίσουν ένα δίκαιο πλαίσιο στις σχέσεις ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές που εξασφαλίζει διαφανείς πρακτικές, συνεισφέρει στην ορθή λειτουργία της αγοράς και παράλληλα ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βουλευτή Διονύση Σταμενίτης:

(1) Δ. Σταμενίτης _ Προστασία Καταναλωτών _ 18.05.2022 – YouTube