Εξιχνιάσεις κλοπών

·      Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 1 έως 11 Απριλίου 2022, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση μεταξύ τους, διέπραξαν σε περιοχές των Σερρών:

Ø 2 κλοπές καλωδίων χαλκού από κατάστημα και δημοτικό γήπεδο, αφαιρώντας καλώδια συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές αξίας 2.500 ευρώ,

Ø κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών αξίας 1.800 ευρώ από όχημα ημεδαπού και

Ø κλοπή μπαταριών οχημάτων αξίας 400 ευρών από επιχείρηση ημεδαπού.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών και 4 ημεδαπών γυναικών, γονέων  των ανωτέρω ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

·      Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 29ης Απριλίου 2022 σε περιοχή της Πιερίας, έθραυσε βιτρίνα καταστήματος και αφαίρεσε 15 ζευγάρια οπτικών, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίσθηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και ένα διαρρηκτικό εργαλείο που χρησιμοποίησε.

·      Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2021 σε περιοχή του Κιλκίς ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, παραβίασαν επιχείρηση ημεδαπού, από όπου αφαίρεσαν ένα όχημα της επιχείρησης καθώς και διάφορα  εργαλεία και αντικείμενα, συνολικής αξίας 6.799 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Το κλεμμένο όχημα εντοπίσθηκε και παρελήφθη από τον ιδιοκτήτη του.

·      Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2022, στη Βέροια, αφαίρεσε μέσα από όχημα ημεδαπού, ένα αλυσοπρίονο αξίας 300 ευρώ, καθώς και ένα πορτοφόλι με τραπεζικές κάρτες και χρηματικό ποσό 150 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.