Μία επίσκεψη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο θα έπειθε τους πάντες!

Άμεση ήταν η απάντηση του κ Μούκα στην αγωνία μας για τη πορεία των εργασιών που απαιτούνται για τη δημιουργία του καλλιτεχνικού σχολείου γεγονός που μας χαροποιεί καθώς συνοδεύεται από την προσωπική του δέσμευση!

Άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος της παρέμβασης μας αφού στις αναφορές μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν λαμβάναμε σαφείς απαντήσεις!

Ας μας επιτραπεί όμως να σταθούμε σε κάποια σημεία ώστε να δοθούν απαντήσεις στους υπαινιγμούς που αφορούν στην Κοινωνία σε Κίνηση και να εξαχθούν κάποια χρήσιμα γενικά συμπεράσματα, καθώς και να κριθεί η ορθότητα των λεγομένων μας όσο και αυτών της παράταξης του κ Γιάννου.

Α)  Αναφέρει λοιπόν ο κ Μούκας: ¨Η συνδρομή του κ. Τσεπκεντζή ήταν μηδενική και μάταια προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από ενέργειες που κάναμε εμείς ¨

Η ταχύτητα της απάντησης προφανώς δεν άφησε χρόνο στον κ. Μούκα να δει τη μαγνητοσκόπηση του ΔΣ στην οποία περιγράφονται με ακρίβεια όπως πάντα τα γεγονότα.

Το καλλιτεχνικό σχολείο αποτελεί όνειρο και στόχο της Κοινωνία σε Κίνηση και αυτός ήταν ο λόγος της επίσκεψης μας στη Β΄θμια εκπαίδευση αρκετό χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές. Τότε δεσμευτήκαμε ότι αν μας ανατεθεί η διοίκηση του Δήμου θα υλοποιηθεί άμεσα και το συμπεριλάβαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα!

Το θέμα εισήχθη στο ΔΣ στις 15-11-20 από το διευθυντή Β΄θμιας εκπαίδευσης όπου και έγινε ομόφωνα αποδεκτό!

Στο τέλος μάλιστα δεχτήκατε τα ολόψυχα συγχαρητήρια τόσο του επικεφαλής Γ. Τσεπκεντζή όσο και του προέδρου της επιτροπής παιδείας κ. Τ. Πέτκου όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε θετικό σας βήμα!

Η Κοινωνία σε Κίνηση ως αξιωματική αντιπολίτευση ποτέ δεν επιχείρησε να αποκομίσει τίποτα που δεν της αναλογεί, έχει πλούσιο έργο με κριτική αλλά και προτάσεις, όπως η πρόσφατη για την επιδότηση των νοσοκομειακών ιατρών!

Οφέλη επιχειρούν να αποκομίσουν όσοι έχοντας τη διοίκηση δεν έχουν δώσει προοπτική στον τόπο και τρέχουν να φωτογραφηθούν στα έργα της περιφέρειας ή άλλων φορέων δημιουργώντας ψευδαισθήσεις!

Β)  Συνεχίζει ο κ. Μούκας ¨Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το Καλλιτεχνικό Σχολείο ήταν σχέδιο της δικής μας Δημοτικής Παράταξης, που διεκδίκησε την ίδρυσή του και πέτυχε αυτό τον στόχο με την συνδρομή της παρούσας Κυβέρνησης. Άρα είναι δικό μας «όνειρο», δικό μας σχέδιο και δικός μας «στόχος»¨

Αδήριτη η ανάγκη ταύτισης της διοίκησης του κ. Γιάννου με την παρούσα κυβέρνηση γεγονός που φυσικά δεν είναι κατακριτέο στο βαθμό που δεν επιχειρείται από αυτήν (όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν) η κομματικοποίηση των άλλων συνδυασμών.

Αυτός είναι ο λόγος που έχει ζητηθεί πολλές φορές από την Κοινωνία σε Κίνηση η κατάθεση των κομματικών ταυτοτήτων των επικεφαλής(εφόσον υπάρχουν) ώστε να γνωρίζει ο πολίτης ποιοι αποτελούν κομματικά όργανα και ποιοι όχι!

Γ)  ¨Από την πλευρά μου, ως νέος άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά της πόλης¨

Ο κ. Μούκας επικαλείται την ηλικία του ως αποδεικτικό ότι αποτελεί φορέα νέων ιδεών και πρακτικών, ισχυρισμός που εν πολλοίς είναι βάσιμος.

Ζητούμε λοιπόν, με δημόσια δέσμευση ,να εγγυηθεί την άμεση λειτουργία της ¨Διαύγειας¨ ώστε να γνωρίζουν οι πάντες, εκπαιδευτική κοινότητα και πολίτες που ακριβώς διατίθενται τα χρήματα των σχολικών επιτροπών και να έχει τη δυνατότητα η αντιπολίτευση να ασκήσει ουσιαστικά το ρόλο της.

Να θυμίσουμε ότι υποσχέσεις για το συγκεκριμένο θέμα στο ΔΣ έχουμε λάβει από χρόνια!

Δ)  ¨ να ρωτάει με θεσμικό τρόπο για να ενημερώνεται για τις ενέργειές μας¨

 

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μούκα γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να ενημερώσουμε τους Δημότες ότι ποτέ δεν αντιμετωπιστήκαμε από την παράταξη του κ. Γιάννου ως δημοτικοί σύμβουλοι στα έγγραφα ερωτήματα μας.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι απαντήσεις να μας δίνονται στο ανώτατο χρονικό διάστημα που προβλέπεται για τους πολίτες, πολλές φορές και έπειτα από αυτό, καθώς και να μας παρέχονται ελλιπείς πληροφορίες με το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων, αγνοώντας την καταστατική μας θέση.

 

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν οι απαντήσεις στο θέμα της σύμβασης αποκομιδής απορριμμάτων και της κοινής παροχής ηλεκτροδότησης ακινήτων του Δήμου και μισθωμένων δημοτικών ακινήτων σε ιδιώτες !

 

Ε) Τέλος αναφέρει ότι ¨ έχουμε προβλέψει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και θα τις υλοποιήσουμε άμεσα, έτσι ώστε από την πλευρά των υποδομών το Καλλιτεχνικό Σχολείο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά.¨ 

 

Επειδή η αλήθεια των λεγομένων είναι το πρωταρχικό συστατικό της αξιοπιστίας, η Κοινωνία σε Κίνηση ζητά δημόσια από τον κ. Μούκα να επισκεφτούν από κοινού, παρουσία εκπροσώπων ΜΜΕ, τις αίθουσες του καλλιτεχνικού σχολείου ώστε να διαπιστωθεί η πρόοδος των εργασιών!

 

Παράλληλα έπειτα από τις δεσμεύσεις του θεωρούμε υποχρέωση του να ενημερώσει για το χρόνο έναρξης της λειτουργίας του καθώς έχει παρέλθει ήδη ένας χρόνος από την ίδρυση του.