Ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2021- 22 πλησίασε.

Τελειόφοιτοι κι απόφοιτοι, λοιπόν, των Λυκείων μας δίνουν το δικό τους αγώνα για να πετύχουν την είσοδό τους σε σχολή της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μας. Και σ΄αυτόν τον αγώνα, όμως, δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν ως εμψυχωτές και συμπαραστάτες τους όλους εμάς.

Κάθε χρόνο, τέτοια περίπου περίοδο, μια νέα σειρά υποψηφίων διαδέχεται την προηγούμενη και μπαίνει στη διαγωνιστική διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων μ΄ελπίδα κι αισιοδοξία. Αλλά κι αυξημένη αγωνία κι ένταση που είναι δικαιολογημένες, διότι μέσα σε λίγες ώρες εξέτασης ορισμένων μαθημάτων κρίνεται και καθορίζεται το αποτέλεσμα μιας επίπονης και συστηματικής προσπάθειας και μελέτης που ξεκινάει από πολύ νωρίς.

Οι πρωταγωνιστές των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλ. οι υποψήφιοι φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είναι κατά βάση διαφορετικοί κάθε χρονιά. Ωστόσο, ίδια παραμένει η αγωνία των παιδιών, ίδια η στόχευση και η επικέντρωση για διάκριση κι επιτυχία, ίδια η προσδοκία και η πίστη για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που θα τα οδηγήσει ώστε να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, να κάνουν πράξη τις φιλοδοξίες τους.

Για εμάς είναι επίσης ίδια η αγωνία, ίδιο το άμεσο ενδιαφέρον και για τους τωρινούς υποψηφίους, είναι το ίδιο για όλα τα παιδιά μας. Είμαστε, λοιπόν, δίπλα σ΄όλα μας τα παιδιά για να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις εξετάσεις με το καλύτερο, επιθυμητό γι΄αυτούς αποτέλεσμα. Σ΄αυτό το σημείο ας υπογραμμιστεί ότι όλοι μας, σεβόμενοι των αγώνα των παιδιών, να φροντίσουμε, ώστε το περιβάλλον γύρω τους να είναι ήρεμο και ήσυχο, χωρίς καμιάς είδους ένταση, πίεση ή άγχος. Σκοπός μας πρέπει να είναι η ενθάρρυνση, η απομείωση της έντασης, η αποφόρτιση από κάθε είδους ενέργεια και πράξη που θ΄αποσπά την προσοχή και την ηρεμία τους.

Μιας κι οδεύουμε προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω θερμά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα – μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, όλο το προσωπικό των σχολείων μας – για την αγαστή κι αποτελεσματική συνεργασία μας, λαμβανομένων υπόψη και των ιδιαίτερων υγειονομικών και οικονομικών συνθηκών που επικράτησαν και μας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Δήμου, κάθε πολίτη ή φορέα που με το δικό τους τρόπο συνέβαλλαν, ώστε το τρέχον σχολικό έτος να λήξει ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Απευθυνόμενη στα παιδιά μας τονίζω κι επισημαίνω τα εξής:

Αγαπητά μου παιδιά. Δώστε τον αγώνα σας με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Αντιμετωπίστε τις εξετάσεις χωρίς βιασύνη και πανικό. Αξιοποιήστε όλο το διαθέσιμο χρόνο κάθε μαθήματος και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Όλοι εμείς οι προηγούμενοι έχουμε ζήσει και περάσει απ΄αυτό το στάδιο και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Άρα, έχουμε έναν ακόμη λόγο για τις επισημάνσεις και τις προτροπές που σας υπογραμμίζουμε με βάση και μέσα από τη δική μας γνώση κι εμπειρία.

Σας εύχομαι, λοιπόν, εκ μέρους κι όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία. Θέλουμε να είστε χαρούμενα κι ευτυχισμένα. Είστε η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας για να στηρίξουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, για να στηρίξουμε τους σχεδιασμούς και τις επιλογές σας για μια κοινωνία που θ΄αγκαλιάζει ισότιμα και δίκαια όλους τους ανθρώπους!

 

 

                                                                                 Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                  Κατερίνα Ιγνατιάδου