Μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και την ξενάγηση τους στο Λευκό Πύργο και την παραλία, η αποστολή της γερμανικής ομάδας έφτασε στην Έδεσσα.

Το βράδυ δείπνησαν όλοι μαζί στο κέντρο των καταρρακτών όπου και επίσημα ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου τους καλωσόρισε στην όμορφη πόλη της Έδεσσας.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας παραμονής τους που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι της ακαδημίας του Αερωπού περιλαμβάνει παιχνίδια και αθλητικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης θα γίνουν επισκέψεις στα λουτρά Ποζαρ, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας σε κτήμα κερασοπαραγωγού στη Κερασιά και σε άλλα αξιοθέατα της περιοχής μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Έδεσσας και τη ΔΗΚΕΔΕ για τη στήριξη της όλης προσπάθειας και φυσικά το Ελληνογερμανικό ινστιτούτο και την ολυμπιακή επιτροπή που μας έδωσε τη δυνατότητα της πραγματοποίησης αυτής της δραστηριότητας.

Οι σχέσεις που θα αναπτυχθούν ανάμεσα στις 2 αποστολές και ειδικότερα στα παιδιά θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλες, ενώ οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν θα είναι αξέχαστες!