Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ «24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ» παρουσιάζουν  την Τετάρτη 15 Ιουνίου κι ώρα 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης τον συγγραφέα Παναγιώτη Σερ. Χανό και το βραβευμένο Ιστορικό του Μυθιστόρημα «ΕΡΩΤΕΥΜέΝΟΣ ΚΑίΣΑΡ».

Ένα ανατρεπτικό και περιπετειώδες μυθιστόρημα, που έχει βραβευτεί από την Εθνική ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ Λογοτεχνών και τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ Σύλλογο “Culture4All – Πολιτισμός για Όλους”.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου

και η  Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Μαρία Λαγομάτη

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για τον “ΕΡΩΤΕΥΜέΝΟ ΚΑίΣΑΡΑ” και θα υπογράψει βιβλία του, ενώ το μυθιστόρημα θα παρουσιάσουν οι:

  • Πέτρος Μπέσπαρης  Φιλόλογος/Ιστορικός/Λογοτέχνης
  • Ιωάννης Παπαλαζάρου Συγγραφέας/εκπαιδευτικός

Συντονίζει ο Φώτης Κουτσαμπάρης, δημοσιογράφος/ποιητής/συγγραφέας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Νίκη Ποζίδου, ηθοποιός/σκηνοθέτης.

Την εκδήλωση θα εμπλουτίσει μουσικά μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Σκύδρας.

Μέρος των εσόδων  θα δοθεί υπέρ του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (public, malliaris, ianos, protoporia, politeianet, vivliopoleiopataki, skroutz, bestprice κλπ) και σ΄ όλα τα βιβλιοπωλεία.

Ερωτευμένος Καίσαρ, Παναγιώτης Σερ. Χανός, εκδ. 24γραμματα,

ISBN:978-618-201-181-2, Σελίδες: 574,

ΤΟ ΒΙΒΛίΟ: Η υπόθεση εκτυλίσσεται παράλληλα σε δύο επίπεδα του χρόνου. Στο εγγύς μέλλον, με φόντο το δράμα των προσφύγων στη Λέσβο και τον αόρατο πόλεμο των κατασκόπων στις δύο πλευρές του Αιγαίου, αλλά και στο παρελθόν, τέλη Φλεβάρη του 1453, πίσω από τα θαλάσσια τείχη της πολιορκημένης, από τους Οθωμανούς, βασιλεύουσας Πόλης.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους, σχοινοβατούν η αρχαιολόγος Ντόροθι Γλαυκία και ο ιδιοφυής βυζαντινολόγος Έρασμος Βιεννέζης, αναζητώντας αρχαία σύμβολα και επιγραφές μέσα στον λαβύρινθο μιας υπόγειας πολιτείας, στο λημέρι της μυστικής Αδελφότητας των Ιπποτών του Δράκου. Αναζητώντας την απάντηση για το μεγαλύτερο απόκρυφο της ελληνικής Ιστορίας, για ένα επικίνδυνο μυστικό, ένα ανομολόγητο, που καραδοκεί επί έξι αιώνες αθόρυβα και καρτερικά, στη χοάνη του Θρύλου και της Λήθης. Ένα μυθιστόρημα που εκτός από το μυστήριο και τη φαντασία, τις ιστορικές και αστυνομικές πτυχές του, τα φιλοσοφικά ή θεολογικά του διλήμματα, γράφτηκε και ως ένα είδος ύμνου και νοερής σπονδής, στην «ιερή» θυσία του Έρωτα για να νικήσει τον Θάνατο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚό του ΣΥΓΓΡΑΦέΑ

Ο Παναγιώτης, Σεραφείμ, Χανός κατάγεται από πρόσφυγες γονείς από την Καλλίπολη και τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, παιδιά των διωγμών, των χαμένων πατρίδων και του πολέμου που κατέληξαν στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μεταπτυχιακά αναζήτησε τη γνώση ως “Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης” και ως υποψήφιος Δρ του Παντείου στην Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας. Ασκεί τη δημοσιογραφία πάνω από τρεις δεκαετίες, είναι τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, ενώ διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, του Μορφωτικού της Ιδρύματος και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της Συμβουλίου. Το λογοτεχνικό του έργο έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βραβεύτηκε από συλλόγους Πολιτισμού, Τέχνης και Λόγου. Το 1990 εξέδωσε συλλογή με ποιητικά-σημειωτικά του κείμενα με τίτλο “Οι ρομαντικοί βλέπουν καλά μέσα στη Νύχτα” (“Γρανάτης”) και το 1998 εκδόθηκε συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η ουρά της τίγρης» από τις Εκδόσεις «Όμηρος».

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Βέργου, τηλ.επικοινωνίας: 6980414242   και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Σκύδρας.