Με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης στις 22 Ιουνίου και στις 15 Ιουνίου αντίστοιχα.

Και στις δύο συναντήσεις το ζήτημα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν η ενίσχυση των δύο νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε συνέχεια των προηγουμένων συναντήσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Βουλευτής Πέλλας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατά τις οποίες κατέθεσε το αίτημα της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ενίσχυσης των Νοσοκομειακών Μονάδων Γιαννιτσών κα Έδεσσας, συζητήθηκε επι του συγκεκριμένου ο αριθμός των νοσηλευτών και ιατρών που θα προβλεφθούν.

Ειδικότερα, όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι ο αριθμός που θα προβλεφθεί κυμαίνεται γύρω στους δέκα (10), με ειδικότητες ανάλογες με τις ανάγκες που έχει δηλώσει το κάθε νοσοκομείο. Για τους νοσηλευτές (ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ), όπως έγινε γνωστό θα προβλεφθούν τουλάχιστον τριάντα (30) θέσεις ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν και μόνιμες προσλήψεις διασωστών του ΕΚΑΒ και λοιπού προσωπικού, με τον αριθμό για αυτές τις κατηγορίες να μην έχει προσδιορισθεί προς το παρόν.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της έγκρισης των χρηματοδοτήσεων για το ΕΚΑΒ Έδεσσας και το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης, που αφορούν κτιριακές ανακατασκευές και συντηρήσεις (https://stamenitis.gr/150622/), με τον Βουλευτή να ευχαριστεί τόσο τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη όσο και την Αναπληρώτρια Υπουργό για τη θετική έκβαση του ζητήματος.