Προς

– Διοίκηση του ΟΣΕ

-Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή

-Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο

– Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

– Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή

 

 

Κοιν.: κ. Γεώργιο Καρασμάνη          Βουλευτή Ν. Πέλλας

κ. Διονύσιο  Σταμενίτη          Βουλευτή Ν. Πέλλας

κ. Βασίλειο Βασιλειάδη         Βουλευτή Ν. Πέλλας

κ. Θεοδώρα Τζάκρη               Βουλευτή Ν. Πέλλας

 

 

 

Περάσαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μία βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επη­ρέασε με το χειρότερο τρόπο τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας, τις ζωές μας και κυρίως μια κρί­ση που έμελλε να είναι η πρώτη μίας σειράς κρίσεων, που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Σε όλα αυτά προστίθεται η τρομερή ακρίβεια που μας μαστίζει και συνεχώς γίνεται πιο οδυνηρή.

Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια μας, καλούμαστε συνεχώς να πληρώνουμε τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στα είδη πρώτης ανάγκης. Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός για κάθε εργατική και όχι μόνο οικογένεια απλά δεν βγαίνει.

Σε όλα αυτά προστίθεται αυτή την στιγμή και η τρομακτική αύξηση στα έξοδα μετακίνησης. Όπως είναι φυσικό πολλοί έχουν στραφεί στις μετακινήσεις με τρένο που ανέκαθεν ήταν το πιο προσιτό μέσο μεταφοράς για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Έχουν απομείνει μόνο δύο δρομολόγια να εξυπηρετούν το Νομό μας και τους γύρω Νομούς

με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Ζητάμε να προστεθούν περισσότερα δρομολόγια στην διαδρομή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα- Φλώρινα ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα όλοι όσοι έχουν ανάγκη να χρησιμοποιούν το τρένο.

Επίσης θα θέλαμε να ζητήσουμε την μεγαλύτερη επιδότηση των εισιτηρίων στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη και δεν έχουν άλλο τρόπο μεταφοράς ( εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες ).

Αναμένουμε για τις άμεσες ενέργειες σας ώστε να λυθεί αυτό το ζωτικής σημασίας πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

 

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ