Η ανάγκη του ανθρώπου για να βρει το νόημα της ζωής οδηγεί πολλές φορές στην σύγκρουση με τον ισχυρότερο κριτή για τον καθένα, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο ήρωας που προτείνει μια ανοιχτή «ελεύθερη» σχέση, ένα ανοιχτό ζευγάρι, έρχεται αντιμέτωπος με την ίδια του την ύπαρξη θέτοντας ένα διαχρονικό ερώτημα: «Γιατί ο άνθρωπος αισθάνεται σκλαβωμένος εκεί που επέλεξε από μόνος του να βρίσκεται;»

Αφετηρία του έργου «Λεύτερο Ζευγάρι» είναι η εξομολόγηση μιας γυναίκας σε απευθείας σύνδεση με το κοινό. Μέσα από αυτή γινόμαστε μάρτυρες της τελευταίας φάσης της ζωής ενός ζευγαριού.

Ο Ντάριο Φο και η Φράνκα Ραμέ θέτουν ερωτήματα σχετικά με τον συντηριτισμό και την κτητικότητα στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή που είναι τόσο διαχρονικά , αλλά ακόμη και σήμερα δυσκολευόμαστε στο να βρούμε απάντηση.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, Re-act, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ηρώς Γεωργίου, σας προσκαλούμε στο «Λεύτερο Ζευγάρι» για να σας δώσουμε με τρόπο παραστατικό τις απαντήσεις στις  25 και 26 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ., στο  ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας.

Οι Re-act, η ομάδα των εθελοντών ηθοποιών επιδιώκει μέσα από αυτήν την παράσταση να αποκαλύψει αλήθειες προκειμένου να αναδυθούν ειλικρινείς σχέσεις, χωρίς υποκρισία και ψέμα αποσκοπώντας συνάμα στην υλοποίηση ενός μεγαλεπήβολου έργου, τη δημιουργία ενός ξενώνα στη Θεσσαλονίκη, όπου οι νοσούντες συμπολίτες μας θα μπορούν να φιλοξενούνται  για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των συνιστομένων θεραπειών τους.

Συμμετέχουν:

Βασιλείου Βάνα

Δεβές Γιώργος

Μπόγια Ειρήνη

Παπαθανασίου Θανάσης

Πριβατιτσάνης Βασίλης

Ρουμελής Χάρης

Σακίτα Ευφροσύνη

Σέξτου Μαρία

Σεραφείμ Σοφία

Τοπαλίδης Νίκος

Τριγωνάκη Μύριαμ

Φανιόπουλος Λάκης

Φωτογράφιση – Επιμέλεια Φωτογραφιών : 3fon Photography