Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε ο Γαβριήλ Αβραμίδης, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στα γραφεία της περιφέρειας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, είναι γνωστό εξάλλου πως ο Γαβριήλ Αβραμίδης το Μάιο του 2014 είχε εκλεγεί με τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά και ως παράταξη έχει δηλώσει πως στηρίζει κριτικά την διοίκηση της περιφέρειας. Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε η κατάθεση της γραπτής ερώτησης, σύμφωνα με τον κανονισμό, στον περιφερειάρχη για το θέμα του κορυφαίου ομογενή επιχειρηματία και μεγάλου ευεργέτη, Ιβάν Σαββίδη. Ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε στον περιφερειάρχη τον συμβολισμό αυτής της βράβευσης για το συνολικό επενδυτικό, εθνικό και φιλανθρωπικό έργο του και πρότεινε επίσης την θέσπιση στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βραβείου κορυφαίου επενδυτή. Σημείωσε τέλος πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόταση από την διοίκηση, για την οποία φυσικά αναμένεται γραπτή απάντηση, θα προχωρήσουν σε εκδήλωση τιμής και βράβευσης του Ιβάν Σαββίδη, κοινωνικοί, αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και θα προσκαλέσουν σε αυτή τον περιφερειάρχη να μιλήσει για τη μεγάλη προσφορά του Ιβάν Σαββίδη.

Σας κοινοποιούμε την ερώτηση που κατέθεσαν στον περιφερειάρχη οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης μας Γαβριήλ Αβραμίδης και Βασιλεία Αβραμίδου.