Στην ομάδα απο αριστερά πάνω: Βόγια Μίλτσεφ, Τσάτσος Χρήστος, Τζουβάρας Παναγιώτης, Γκίνης Λάζαρος, Μούσιος Γιάννης, Κυριακού Πέτρος, Κότσυφας Γεώργιος, Τζουβάρας Χρήστος (προπονητής)
αριστερά κάτω: Τζουβάρας Θεοφάνης, Αρβανιτίδης Παντελής, Τσάπας Δημήτριος, Κώστας Θωμάς, Βαφείδης Πέτρος, Αθανασίου Αθανάσιος, Γιόσμου Σωτήρης
απο τη φωτογραφία λείπουν ο Μισαηλίδης Φώτιος και ο αείμνηστος Μαυρόπουλος Αναστάσιος

Η πιο ιστορική ομάδα του νομού Πέλλας εδώ και μια δεκαετία σίγουρα είναι ο Αερωπός Έδεσσας.

Έχοντας πετύχει 4 εξόδους στην Ευρώπη και 2 συμμετοχές σε Final 4 κυπέλλου σαν σήμερα 9/6/2012, μετά την κατάκτηση του Challenge Cup από το Διομήδη Άργους, η ομάδα πήρε το πρώτο της ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Χρήστος Τζουβάρας ως τεχνικός της ομάδας, οι 2 αρχηγοί Γιάννης Mούσιος,  Παναγιώτης Τζουβάρας και ο έφορος της ομάδας Μάκης Ρόμπης είχαν δηλώσει τότε:

Τζουβάρας Χρήστος:

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που κάναμε μια πραγματικά εξαιρετική χρόνια πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο, τους φίλαθλους μας, το Δ.Σ και ιδιαίτερα το συνεργάτη μου και έφορο Μάκη Ρόμπη που ήταν συνεχώς δίπλα μας (αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος δεν θα υπήρχε ο Αερωπός).

Γιάννης Μούσιος:

Ήταν μια δύσκολη χρονιά είχαμε πολλά προβλήματα στην αρχή της σεζόν όμως με πολύ αγώνα καταφέραμε και πέτυχαμε μια σημαντική Ευρωπαϊκή έξοδο.

Σαν ομάδα ήμασταν πολύ δεμένοι και αγαπημένοι θυμάμαι τα Χριστούγεννα στη κοπή της βασιλόπιτας ο έφορος μας έθεσε για πρώτη φορά το ζήτημα Ευρώπη μετά την καταπληκτική μας πορεία στο πρώτο γύρο και είπε χαρακτηριστικά «Πάμε για Ευρώπη». Άλλοι ξαφνιάστηκαν, άλλοι γελάσαμε αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά τo Voya (τερματοφύλακας της ομάδας με τον οποίο υπήρχε μια αμοιβαία αδυναμία μεταξύ τους) που φώναξε «Ότι πει ο Μάκης».
Στο τέλος της σεζόν πανηγυρίσαμε το όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

ο τυχερός της βασιλόπιτας το 2012 Αθανασίου Αθανάσιος στο κέντρο

Σαν αρχηγός θα ήθελα να ευχαριστήσω του φιλάθλους της πόλης που γέμιζαν το γήπεδο σε κάθε αγώνα και το Δ.Σ που μας στήριζε σε κάθε βήμα.

Παναγιώτης Τζουβάρας:

Πραγματοποιήσαμε ένα όνειρο! Σε μια δύσκολη χρονιά καταφέραμε στο τέλος να πέτυχουμε ένα όνειρο που φάνταζε ακατόρθωτο στην αρχή της, την έξοδο στην Ευρώπη, η ομάδα είχε άριστο κλίμα όλα τα παιδιά ήμασταν ενωμένοι για το στόχο που μετά την επίτευξη της παραμονής πέτυχαμε την έξοδο στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Συγχαρητήρια στο προπονητή, στην διοίκηση, και στον έφορο μας, αλλά πάνω απ’ όλα στο φίλαθλο κοινό που ήταν πάντα δίπλα μας.

 

Ο πιστός στρατιώτης και αφανής ήρωας Μάκης Ρόμπης αρμόδιος να μιλήσει και να κάνει το φετινό απολογισμό της χρονιάς είπε:

Ερώτηση: Πως ήταν το πρωτάθλημα;

Βοηθούσα 2 χρόνια την ομάδα εξωδιοικητικά και μου ζητήθηκε από τους αθλητές και κυρίως από το Θωμά Μουμτζιδέλη να αναλάβω έφορος της ομάδας. Πολύ δύσκολη η χρονιά με πολλά εμπόδια και προβλήματα και 2 απώλειες βασικών παικτών στην έναρξη της, του Φώτη Γκόγκα (τραυματίστηκε) και του Βουτσά Νίκου (αποχώρησε).
Θυμάμαι έντονα ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε καν στολές και όμως ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια σε μικρό χρονικό διάστημα με πολύ αγώνα αλλά και την μεγάλη στήριξη των χορηγών που αγκάλιασαν την ομάδα λόγω έλλειψης υψηλού επιπέδου από αλλά αθλήματα εκείνη τη περίοδο στη πόλη μας.
Είχα και τη τύχη να έρθει ένας νεαρός χορηγός που στήριξε την ομάδα και ανατρέψαμε την κατάσταση και όλοι μαζί.

Στο πρώτο γύρο ως τα Χριστούγεννα κάναμε εντυπωσιακές νίκες και θέσαμε μεγαλύτερους στόχους για μια καλύτερη θέση, ώσπου η ομάδα με την αγωνιστική της παρουσία προσέλκυσε και γέμισε το γήπεδο για το τότε άγνωστο στο κοινό άθλημα του Χάντμπολ.

Χαρακτηριστικό ότι 2.000 ημερολόγια μετά από πέντε μέρες που κυκλοφόρησαν είχαν πουληθεί.

Ήμασταν η πιο νεανική ομάδα με 7 μαθητές λυκείου! Σε κάθε παιχνίδι που ο τεχνικός έβαζε κάποιον από αυτούς τους παίκτες, γινόταν χαμός από χειροκροτήματα και φωνές. Χαρακτηριστικά να αναφέρω το ντεμπούτο του Αθανασίου Σάκη (τερματοφύλακας) με τον Άρη Νίκαιας όπου ξεσηκώθηκε όλη η κερκίδα. Ενώ άλλοι 5 αθλητές μας δεν ξεπερνούσαν τα 25 έτη. Και με την βοήθεια του προπονητή καταφέραμε να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική με το Δούκα.

Ερώτηση: Πείτε μας λίγα λόγια για εκείνο το παιχνίδι.

Μετά την άδικη ήττα στο Φιλίππειο από το Φίλιππο Βέροιας με κακή διαιτησία και μεγάλη μέρα του Χάρη Δέλιου, χάσαμε στις λεπτομέρειες και ήρθε η τελευταία κρίσιμη αγωνιστική με το Δούκα.

Για μια βδομάδα 24 ώρες την ημέρα είχα ασχοληθεί μόνο με το παιχνίδι! Τη Δευτέρα όπου εκτυπώθηκαν οι αφίσες και 300 εισιτήρια ως τη Τετάρτη το βράδυ είχαν κάνει φτερά(!), εφόσον όλος ο εδεσσαίος φίλαθλος κόσμος ήθελε να είναι παρών. Όπου με βλέπαν με ρωτούσαν για το παιχνίδι του Σαββάτου. Η καρδιά της πόλης χτυπούσε στο παλμό του αγώνα.

Γνωρίζοντας τον αντίπαλο και την δυναμική του, βρισκόμασταν σε πλεονεκτική θέση λόγω της νίκης μας εντός του Δούκα στο πρώτο γύρο όπου και με ισοπαλία βγαίναμε πάλι Ευρώπη.

Σάββατο ώρα 17:15 βγαίνει η ομάδα για ζέσταμα, το γήπεδο ήδη είχε πάρει φωτιά με το σύνθημα ΕΛΛΑΣ – ΕΥΡΩΠΗ – ΑΕΡΩΠΟΣ.

Μισή ώρα αφότου τελείωσε το ζέσταμα, ο αστυνομικός διευθυντής και προσωπικός φίλος μου είπε, «Μάκη υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή, έχει γεμίσει όλο το ΔΑΚ και περιμένουν απ’ έξω κι άλλοι».

Στην αρχή το ματς διακόπηκε για να καθαριστεί το γήπεδο από τα χαρτάκια. Συνθήματα, τύμπανα, κόρνες, δεν είχα ξαναδεί έτσι το ΔΑΚ Έδεσσας.

Δώσαμε τη ψυχή μας σε εκείνο το ματς και όταν προσπεράσαμε στο σκορ και οδηγήσαμε το Δούκα σε ταϊμ άουτ, ήταν αδύνατο να δοθεί οποιαδήποτε οδηγία εφόσον γινόταν χαμός από το κόσμο (τύμπανα, κόρνες, φωνές).

Τελικά ήμασταν άτυχοι και χάσαμε το ματς λόγω απειρίας και έλλειψη υλικού.

Βούρκωσα και με έπιασαν τα κλάματα, ενώ ταυτόχρονα ο κόσμος εκστασιασμένος μας αποθέωνε και αγκάλιαζε τους παίκτες καθώς είχαν μπει όλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Έχασα τον ύπνο μου για μια βδομάδα. Δεν μπορούσα να το χωνέψω και τα έβαζα με τον εαυτό μου γιατί μεγάλωσα στα γήπεδα και ξέρω τι ένοιωσε ο κόσμος και τι περίμενε, νόμιζα τους απογοήτευσα.

Τσάπας Αντώνιος, Θωμάς Μουμτζιδέλης, Ρόμπης Μάκης, Αρβανιτίδης Ευάγγελος

Ώσπου, στις 9/6/2012 χτύπησε το τηλέφωνο μου όπου ο Χρήστος ο Τζουβάρας μου ανακοίνωσε την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη (μετά την κατάκτηση του Challenge Cup από το Διομήδη Άργους).

Από εκείνη τη στιγμή που μαθεύτηκε στη πόλη, έγινε χαμός. Το  τηλέφωνο μου δεν σταμάτησε να χτυπά! Όλοι η πόλη μας είχε συγχαρεί και ακολουθήσε ξέφρενο πάρτι στο Moda όπου ήταν ιδιοκτήτης ο αρχηγός Γιάννης Μούσιος.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που μας στήριξαν έμπρακτα στο προπονητή & τους παίκτες που κάναν κατάθεση ψυχής καθώς και σε όλο το Δ.Σ. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς για την τοπική εφημερίδα «Εδεσσαϊκή» για την προβολή της ομάδας καθώς και στις μαζορέτες μας που εντυπωσίαζαν το κοινό σε κάθε έναρξη των αγώνων.

 

 

Ρόμπης Μάκης, Τζουβάρας Χρήστος