Εξιχνίαση ληστείας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 31ης Μαΐου 2022 σε περιοχή της Χαλκιδικής, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, επιτέθηκαν με σωματική βία σε βάρος 3 ατόμων, τους οποίους τραυμάτισαν και στη συνέχεια ο παραπάνω αλλοδαπός, με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου, τραυμάτισε τον έναν από τους παθόντες και του αφαίρεσε χρηματικό ποσό 150 ευρώ. Σε έρευνα της οικίας του αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μαχαίρι – στιλέτο και 3 φυσίγγια πιστολιού. Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, που συμμετείχαν στις σωματικές βλάβες των 3 ατόμων.

Εξιχνίαση κλοπών · Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, διέπραξαν σε περιοχές των Σερρών, τις παρακάτω κλοπές:

Ø  Βραδινές ώρες της 30ης Μαΐου 2022, χρησιμοποιώντας όχημα που αφαίρεσαν νωρίτερα από επιχείρηση ημεδαπού, παραβίασαν στη συνέχεια άλλες δύο επιχειρήσεις, αφαιρώντας καλώδια χαλκού και εργαλεία συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Ø  Βραδινές ώρες της 10 προς 11 Απριλίου 2022, προσπάθησαν να αφαιρέσουν από επιχείρηση δύο φορτηγά οχήματα, καταφέρνοντας ωστόσο να αφαιρέσουν το ένα από αυτά. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα, παραβίασαν μία από τις παραπάνω επιχειρήσεις και αφαίρεσαν καλώδια χαλκού αξίας 3.000 ευρώ.

Κατά την διάπραξη των κλοπών, προκάλεσαν φθορές συνολικής αξίας 4.300 ευρώ. Τα κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού, που επίσης χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών.

· Από το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Μάιο του 2022  σε περιοχή των Σερρών, παραβίασε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Επίσης παραβίασε ακόμη μία οικία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό της.