Εξιχνιάσεις απάτης

·   Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα και 2 αλλοδαπών γυναικών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Ιανουάριο, άγνωστη συνεργός τους προσέγγισε ημεδαπό άνδρα μέσω διαδικτύου, προσποιούμενη ότι είναι στρατιωτικός των Η.Π.Α. που υπηρετεί στην Συρία και με τη μέθοδο της ρομαντικής απάτης («romance scam») τον έπεισε να καταβάλλει τμηματικά σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.461 ευρώ, το οποίο παρέλαβαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί.

·   Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2021 μαζί με άγνωστους συνεργούς του, εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην πόλη των Σερρών και κατάφεραν να τις αποσπάσουν 7.000 ευρώ, με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού της προσώπου και δήθεν άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών Συνελήφθη χθες (23 Ιουνίου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς σε όχημα που οδηγούσε διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 4 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 2 ανήλικοι, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.