Στις 9 Ιουλίου είχα την χαρά να βρίσκομαι στο έκτακτο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων με θέμα : Τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναλύθηκαν, οι παραβιάσεις των Σκοπίων αλλά και οι τρόποι κατάργησης της. Η Συνομοσπονδία απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία ότι ακόμη και σε αυτήν την κάκιστη συμφωνία δεν τηρείται σχεδόν τίποτα από την πλευρά των Σκοπίων. Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε πως αυτή η συμφωνία είναι μόνο επιζήμια για την πατρίδα μας.

 

Η συμφωνία συνεχίζει να τηρείται από την παρούσα κυβέρνηση καθώς δεν προβαίνει στην αξιολόγηση των παραβιάσεων από την πλευρά των Σκοπίων οι οποίες ξεπερνούν τις 200.

 

Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία κάθε  αιρετού παράγοντα και ειδικότερα από την Πέλλα από βουλευτές μέχρι και δημάρχους, πράγμα που επιβεβαιώνει την τήρηση και την απαξίωση που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες και τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για την συμφωνία αλλά και για τα εθνικά θέματα.

 

Στην ομιλία μου τόνισα, το διακύβευμα της μεταφοράς ενέργειας, από το κανάλι Αξιού σε συνδυασμό με την διώρυγα Μοράβα και τον Δούναβη, στοιχείο που αποτελέι την κερκόπορτα της εκμετάλλευσης από ξένα συμφερόντα ως προς το Αιγαίο. Ενας προβληματισμός που υποκρύπτεται μέσα στην συμφωνία.

 

Μεγάλο κλιμάκιο του Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ παρευρέθηκε  στο συνέδριο με στόχο να ενημερωθεί για τους τρόπους κατάργησης της κατάπτυστης συμφωνίας.