Μία ακόμα θερινή κακοκαιρία χτύπησε την Πέλλα, προκαλώντας ζημιές σε ποικιλίες αγροτικών προϊόντων που βρίσκονται στο ευαίσθητο στάδιο της συγκομιδής. Πολλοί παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν τα επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα να καταστρέφουν τη σοδειά για την οποία επένδυσαν, με αυξημένα έξοδα φέτος, και στην οποία βασίζονται για το ετήσιο εισόδημά τους.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο καθώς και την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας κ. Μ. Παππά, ώστε να μεταφέρει το μήνυμα ότι η Πολιτεία οφείλει να αποζημιώσει τους δοκιμαζόμενους για μια ακόμα φορά αγρότες μας, ανεξάρτητα από το πως ερμηνεύεται το αίτιο της βροχόπτωσης στον Κανονισμό.

Ο Βουλευτής τόνισε πως αυτή τη στιγμή πρέπει να συνεχίσει η ενίσχυση του Οργανισμού με επιπλέον προσωπικό ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι καταγραφές όλων των ζημιών, στο πλήρες εύρος τους και σε όλες τις ποικιλίες. Ανέφερε πως το τελευταίο κύμα βροχοπτώσεων επηρέασε πολλή μεγάλη έκταση καλλιεργειών, η οποία αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, καθώς τα προϊόντα γίνονται μη εμπορεύσιμα. Παράλληλα, επεσήμανε πως πολλές καλλιέργειες έχουν ήδη χτυπηθεί από προηγούμενες βροχοπτώσεις, για τις οποίες είχε επικοινωνήσει ήδη και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης θα εντείνει τις παρεμβάσεις του προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρεθεί άμεσα ο μηχανισμός εκείνος που θα επιτρέψει την αποζημίωση των ζημιών γρήγορα και δίκαια, ενώ όπως δήλωσε «η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα και έχει σταθεί δίπλα στους αγρότες». Παράλληλα, θα συνεχίσει να επισκέπτεται αγροκτήματα για να διαπιστώσει προσωπικά την πραγματική εικόνα της καταστροφής.