Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θερμαϊκός» η συλλογή διηγημάτων του Ανδρέα Ταζογλίδη, με τίτλο «Των παθών και παθημάτων». Τρεις ιστορίες άκρως ρεαλιστικές, τα θέματα των οποίων είναι καθημερινά, όχι όμως απλά για τους ήρωες που τα βιώνουν. Άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με την απόρριψη, την απόγνωση, την απώλεια, τη γεμάτη άλγος αναδρομή της μνήμης και τον ξεριζωμό από αγαπημένες πατρίδες, φαντάζουν μέσα από τις ιστορίες τους τόσο οικείοι στον αναγνώστη σαν να αποτελούν μέρος του μικρόκοσμού του. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

 

Από το κείμενο του οπισθοφύλλου

«Η Αρχοντούλα μιλούσε πια με τις τρεις κορνιζαρισμένες οικογενειακές φωτογραφίες των παιδιών της που κρέμονταν στον διάδρομο, μια σε κάθε τοίχο. Μα οι φωτογραφίες έχουν το συνήθειο να μη μιλούν και να μην απαντούν, μόνον μένουν βουβές, ξεθωριάζουν χρόνο με τον χρόνο και, κάποιες φορές, εξαφανίζονται τελείως μες στα πυκνά σκοτάδια της γεροντικής άνοιας».

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Ανδρέας Ταζογλίδης γεννήθηκε το 1951 στον Μεσόκαμπο Φλώρινας. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε χωριά των Πρεσπών, της Ημαθίας, στη Μελβούρνη Αυστραλίας και στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει: «Η πλάνη», νουβέλα, 1979, «Μικρές παλιές ιστορίες», διηγήματα, 1986, «Το χρονικό μιας καταστροφής», νουβέλα, 1996, «Ένας μικρός άνθρωπος», διηγήματα, 2004 και το πρώτο του βιβλίο στις εκδόσεις Θερμαϊκός ήταν το «Γκρίζες αποχρώσεις», ποιήματα, 2020.