Σε σειρά ενεργειών για την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων στις Τ.Κ. Αθύρων και  Δυτικού, του Δήμου Πέλλας, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή, που χτυπήθηκε από τη θεομηνία της 23ης Ιουνίου 2022.

Επικαλούμενος τον υπ’ αριθμ. 4797/2021 Νόμο ο κ. Τζαμτζής ζητεί από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας, να ορίσει άμεσα 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών / Γεωπόνων, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν για την ταχεία αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο.

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνει την ανάγκη οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών Αθύρων και Δυτικού, ενώ επιφυλάσσεται να επανέλθει με οριστικό αίτημα αφού ολοκληρωθούν οι αυτοψίες των επιτροπών στην περιοχή.

Προκειμένου, δε, να εκδοθεί απόφαση οριοθέτησης, ζητεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να βεβαιώσει επισήμως την εκδήλωση χαλαζόπτωσης και ανεμοστρόβιλου, κατά τις απογευματινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2022.

«Προχωράμε τις διαδικασίες» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής, «προκειμένου να αποζημιωθούν γρήγορα οι συμπολίτες μας που είδαν τις καλλιέργειες, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται από τον ανεμοστρόβιλο και το χαλάζι. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να δικαιωθούν οι άνθρωποι που είδαν το βιός τους να χάνεται μέσα σε λίγες ώρες».