Άρχισε να παίρνει μορφή το πάρκο της 25ης Μαρτίου, που είναι το πρώτο στάδιο του εμβληματικού έργου της ενοποίησης του ιστορικού – τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας.

Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες προβλεπόμενες παρεμβάσεις έτσι ώστε επιτευχθεί ο στόχος της άμεσης οπτικής επαφής και λειτουργικής ενοποίησης του κέντρου της πόλης με την τουριστική περιοχή των Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου, που αναμένεται να επιφέρει τόνωση της εμπορικής κίνησης της πόλης, λόγω της αξιοποίησης της αγοραστικής δύναμης των επισκεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 2.504.860,00 € και εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, τόνισε τα εξής:

«Η ενοποίηση του εμπορικού κέντρου της Έδεσσας με την τουριστική περιοχή των Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου είναι ένα από τα μεγάλα έργα που στοχεύουν στην αξιοποίηση της τουριστικής κίνησης της πόλης και την τόνωση της αγοράς. Είναι ένα έργο που τονώνει την οικονομική εξωστρέφεια της πόλης μας.

Αναμένονται πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, καθώς αναμένεται να συνδυαστεί άριστα με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) που υλοποιούμε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Έδεσσας και την αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου, ενώ προχωράει και το έργο της κατασκευής του καινούριου γηπέδου».