Στα εγκαίνια της 3ης Γενικής Έκθεσης Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής «PROPODIS EXPO», στην παραλία των Νέων Μουδανιών, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και την Περιφερειακή Σύμβουλο Κατερίνα Ζωγράφου επισκέφτηκε τα περίπτερα της έκθεσης, συνομίλησε με τους εκθέτες και επιχειρηματίες της περιοχής και ενημερώθηκε για το σύνολο της επιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική, που όπως αναδεικνύει και η έκθεση δεν περιορίζεται μόνο στον τουρισμό.

«Η Χαλκιδική δεν είναι μόνο τουρισμός. Μπορεί η βαριά βιομηχανία της περιοχής να είναι η τουριστική, όμως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και το εμπόριο αποτελούν επίσης πυλώνες της τοπικής οικονομίας και πρέπει να προβληθούν. Ο θεσμός της Γενικής Έκθεσης Νέας Προποντίδας ‘PROPODIS EXPO’ συμβάλλει ώστε να αναδειχθεί συνολικά το επιχειρείν της Χαλκιδικής και αποτελεί την ετήσια εκδήλωση της επιχειρηματικότητας. Συγχαίρω τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση της έκθεσης και τους συμμετέχοντες για τα υψηλά στάνταρντ που έχουν θέσει. Χρέος όλων μας είναι να συνεργαστούμε, να στηρίξουμε και να αναδείξουμε τους τοπικούς παραγωγούς, τους ντόπιους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες. Ο θεσμός της Γενικής Έκθεσης Νέας Προποντίδας προωθεί την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Και διοργανώσεις όπως η ‘PROPODIS EXPO’ πετυχαίνουν αυτό το αποτέλεσμα και δεν είναι σημαντικές μόνο για τη Χαλκιδική, αλλά συνολικά για την Κεντρική Μακεδονία. Σε συνδυασμό με τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα έργα υποδομής και στήριξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας δημιουργούμε το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ουσιαστική συνδρομή του Δημάρχου Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρρά, αλλά και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννη Κουφίδη στην επιτυχία της έκθεσης, αλλά και στην ενίσχυση όλων των δράσεων εξωστρέφειας για την περιοχή της Χαλκιδικής.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «Κεντρική Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως, η Χαλκιδική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια, για όλη τη Μακεδονία. Το αποδεικνύουμε στην πράξη. Η στενή συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Νέας Προποντίδας έχει ήδη απτά αποτελέσματα. Νέα σχολεία, καλύτερες υποδομές, βελτίωση του παραλιακού μετώπου, αναπλάσεις, είναι ορισμένα μόνο από τα έργα που ήδη χρησιμοποιούν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής. Είναι έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σταθερός σύμμαχος και συνεργάτης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και των επιχειρήσεων. Μόλις πριν από λίγο καιρό ανακοινώσαμε την ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και θα εισάγει τις επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή, που σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Ήδη εκατοντάδες επιχειρήσεις της Χαλκιδικής ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα ‘Διέξοδος’ για τη στήριξη όσων επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, με επιδότηση κι όχι με δανεισμό. Ένα πρόγραμμα που πρώτη υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αποτέλεσε οδηγό για όλη τη χώρα. Σταθερή μας μέριμνα είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η διαρκής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και των επισκεπτών».