Από σήμερα το απόγευμα ξεκινούν σταδιακά οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Προγράμματος Νέων Αγροτών και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για την Α’ δόση η οποία αφορά στο 70% του συνολικού ποσού.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε πως «η διαδικασία τρέχει με πρωτοφανείς ρυθμούς, εντελώς ψηφιακά και αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος. Σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον Υφυπουργό κ. Γ. Στύλιο είχα υποστηρίξει ότι το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην αγροτική οικονομία της Πέλλας και ζήτησα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια περαιτέρω υπεδέσμευσης πόρων ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότεροι επιλαχόντες».

Συγκεκριμένα, για την Κεντρική Μακεδονία το ποσό της Α’ δόσης ανέρχεται σε 38.550.000€ και αφορά σε 1501 τακτοποιημένους δικαιούχους. Σε αυτούς δεν συνυπολογίζονται όσοι τους έχει ζητηθεί να προσκομίσουν επιπλέον δικαιολογητικά και όσοι έχουν κάνει ενστάσεις, οι οποίοι θα πληρωθούν μετά τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων. Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Κεφάλας, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.