Σύλληψη για ληστεία

Συνελήφθη χθες (12 Αυγούστου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, μία ανήλικη ημεδαπή, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφού προσέγγισε ζευγάρι ηλικιωμένων, αφαίρεσε από την κατοχή της γυναίκας μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της και άσκησε σωματική βία στον άνδρα που επιχείρησε να τη σταματήσει, ενώ προκειμένου να διαφύγει απέρριψε την κλεμμένη αλυσίδα. Επιπλέον, συνελήφθη η ημεδαπή μητέρα της ανήλικης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Συλλήψεις για ναρκωτικά Συνελήφθησαν χθες (12 Αυγούστου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, τρεις ημεδαποί άνδρες, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

Ø  36 χαρτάκια εμποτισμένα με παραισθησιογόνο ουσία LSD,

Ø  συσκευασίες με 142,9 γραμμάρια δραστικών ουσιών,

Ø  17 ναρκωτικά δισκία και

Ø  1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Εξιχνίαση κλοπών · Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 αλλοδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί προς το απόγευμα της 7ης Ιουνίου 2022 σε παραλιακή περιοχή της Χαλκιδικής, παραβίασαν σταθμευμένο όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν μία τσάντα με φορητό υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 660 ευρώ.

· Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών και ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού το απόγευμα της 6ης Ιουνίου 2022 σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσαν από αντλία νερού, μία δεξαμενή που περιείχε πετρέλαιο 80 έως 100 λίτρων. Η φθορά που προκάλεσαν μαζί με την αξία της κλεμμένης δεξαμενής, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

· Από το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 6ης Αυγούστου 2022 σε περιοχή των Σερρών, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν από την κατοχή ημεδαπού ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό 300 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Εξιχνιάσεις απάτης ·   Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 7 ημεδαπών ατόμων, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Μάρτιο του 2021, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό που είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης γεωργικού οχήματος στο διαδίκτυο και με το πρόσχημα της αγοράς του εν λόγω οχήματος, αφού απέσπασε τους τραπεζικούς του κωδικούς, μετέφερε τμηματικά από το λογαριασμό του παθόντα, συνολικό χρηματικό ποσό 18.000 ευρώ, σε λογαριασμούς των παραπάνω 7 ατόμων.

·   Από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2021, με το πρόσχημα αγοράς αγροτικού μηχανήματος που διέθετε προς πώληση ημεδαπός μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, απέσπασαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό, χρηματικό ποσό 21.300 ευρώ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών Συνελήφθη προχθές (11 Αυγούστου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει στο όχημα ένα ζευγάρι αλλοδαπών, που στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εισόδου τους στη χώρα. Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.