Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας και η ΟΜ Γιαννιτσών τιμούν την επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με μια μεγάλη εκδήλωση, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μμ, στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά.

Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει συζήτηση, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας Γιώργος Σγουρούδης.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν η  Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Νίκος Μαραντζίδης, ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου, ο Δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου,, και ο Αρχιτέκτων- Πολεοδόμος, Ομότιμος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘΝίκος Καλογήρου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Άννα Μαρία Σαββίδου.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα και το έργο του με τίτλο: «Μικρά Ασία και Βυζαντινός Εσπερινός», σε επιμέλεια του Κώστα Καλδάρα, από την ορχήστρα του.