Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης παραβρέθηκε στις εγκαταστάσεις των 5ου & 10ου Δημοτικών Σχολείων, των Ειδικών Σχολείων (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) και του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών, όπου απηύθυνε χαιρετισμό μετά τον Αγιασμό για την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχήθηκε στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής συζήτησε με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Ταϊλαχίδη, με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των μονάδων για επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν, παρόλο που κατά γενική ομολογία η ετοιμότητα και ο προγραμματισμός της σχολικής χρονιάς ήταν πρωτοφανής. Αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της Παιδείας τα τελευταία 3 χρόνια όπου, εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση των κενών. Ειδικά για τη φετινή χρονιά εφαρμόζονται καινοτόμες παρεμβάσεις στη λειτουργεία των σχολείων, όπως η επέκταση του ολοήμερου, η εισαγωγή ψηφιακών εργαλείων, οι εκπαιδευτικοί όμιλοι, ο παιδαγωγικός σύμβουλος, ο ενδοσχολικός συντονιστής και πολλά άλλα.

Τέλος ο Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε την κόρη του Σοφία, η οποία φέτος θα φοιτήσει στο 12ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών.