Η JTI συνιστά στην πράξη έναν συνεπή, σταθερό και μακροπρόθεσμο επενδυτή με 41 χρόνια διαρκούς παρουσίας στη χώρα και η συμμετοχή της στη ΔΕΘ συνδέεται άμεσα με την παρουσία της στη Β. Ελλάδα  και τις επενδύσεις στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

Εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής αλλά και πλήθος κόσμου,  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ανθρώπους και τα στελέχη της JTI   για τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της εταιρείας για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους: Οικονομία, Περιβάλλον και Κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, στο πεδίο της Οικονομίας, η JTI τηρεί στάση μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε μορφής παράνομο εμπόριο των προϊόντων καπνού στηρίζοντας έμπρακτα το έργο των διωκτικών Αρχών. Επίσης, στηρίζει τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς καθώς προμηθεύεται και χρησιμοποιεί τα ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της ανά τον κόσμο εδώ και 41 χρόνια. Σύμφωνα με τα τεκμηριωμένα στοιχεία που παρουσίασε στη ΔΕΘ, σήμερα 75% της παραγωγής της ΣΕΚΑΠ εξάγεται σε 9 χώρες της Ε.Ε., συμβάλλοντας έτσι στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας και στο ΑΕΠ.

Η αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης συνιστά  προτεραιότητα για την JTI σε παγκόσμια κλίμακα με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Στο εργοστάσιο της Ξάνθης, από το 2018 έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές:

  • 100% χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ
  • 100% διαχείριση των αποβλήτων, από τα οποία το 70% ανακυκλώνεται και το υπόλοιπο μετατρέπεται σε ενέργεια
  • 60% μείωση της χρήσης νερού
  • 52% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου
  • 15% μείωση της χρήσης ενέργειας στις εγκαταστάσεις

Ως προς τη συνεισφορά της στην Κοινωνία, η JTI κάνει πράξη τη βασική της αρχή να προσφέρει στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, ως εκ τούτου στηρίζει την Ξάνθη και τη Θράκη, μια από τις πιο αδύναμες οικονομικά περιφέρειες της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε.  Παράλληλα στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες της Κοινωνίας με εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων ενώ προστατεύει το Περιβάλλον με εθελοντικές δενδροφυτεύσεις για την αποκατάσταση των δασών από πυρκαγιές.

Ως επιστέγασμα όλων αυτών, η εταιρεία φέτος λάνσαρε στο πλαίσιο της ΔΕΘ τη νέα επικοινωνιακή καμπάνια της με τίτλο Respect.All, προαναγγέλλοντας μια δέσμη δράσεων για το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα που θα αναπτυχθούν το 2023.

Με αφορμή την παρουσία της JTI στην 86η ΔΕΘ, η CEO της εταιρείας, κ. Lili Zigoslu δήλωσε:

«Σκοπός μας στην Ελλάδα είναι να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την επιχείρησή μας, την τοπική κοινότητα αλλά και την εθνική οικονομία, εστιάζοντας: στο οικονομικό σκέλος, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην περιστολή του λαθρεμπορίου, στο Περιβάλλον με περαιτέρω μείωση του αποτυπώματός μας και στην Κοινωνία με τη διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας, τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, τη δημιουργία κόμβων Πολιτισμού και τη συνέχιση της παροχής εμπιστοσύνης στους Έλληνες καπνοπαραγωγούς, από τους οποίους προμηθευόμαστε τα άριστης ποιότητας καπνά. Αυτό είναι σε αδρές γραμμές το ταξίδι της JTI προς ένα βιώσιμο μέλλον».

*****

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Μάη Σαμούρκα
JT International Hellas AEBE
[email protected]
Τηλ. 210 7455700

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 41 χρόνια και είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στην κατηγορία των συμβατικών προϊόντων καπνού.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς περισσότερο από 40 χρόνια στηρίζοντας την ελληνική παραγωγή. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, απασχολώντας άμεσα συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2022 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 10η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 2η συνεχής χρονιά που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

Η JTI διαθέτει σήμερα τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας στην ακριτική περιοχή της χώρας (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη του εργοστασίου.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  https://www.jti.com/europe/greece