Ερώτηση για γραπτή απάντηση κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” σχετικά με τα μέτρα φωταγώγησης της πόλης για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Σε μια συγκυρία όπου τα νοικοκυριά στενάζουν από τους υπερβολικούς λογαριασμούς των παρόχων ενέργειας και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα με την ελεημοσύνη των Energy Pass και Food Pass, η παράταξη ζητά να ενημερωθεί πόσο συμβατή θεωρεί η διοίκηση της Περιφέρειας τη φωταγώγηση τις πόλης με τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο που ανακοινώθηκαν χθες, αν έχει υπολογίσει το πόσο θα κοστίσει η ενέργεια αυτή και ποιον προϋπολογισμό θα επιβαρύνει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

ΠΡΟΣ:

  • Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων, κ. Μπίλλια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα
  • Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, κ. Μητράκα

 

Ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: Διήμερη φωταγώγηση για τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκ-
θεσης Θεσσαλονίκης.

Με έγγραφο του Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου και Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων ενημερωθήκαμε για:

α) Διήμερο γενικό σημαιοστολισμό στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, των
δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών, των οργανισμών και
επιχειρήσεων του Δημοσίου, από την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τη δύση του ηλίου της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2022.

β) Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών, των οργανισμών, των οδών και αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, κατά τις βραδινές ώρες της 10ης και 18ης Σεπτεμβρίου 2022.

Ωστόσο, χθες παρουσιάστηκαν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο από τον υπουργό Εσωτερικών, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

  1. Πόσο συμβατή θεωρείται η φωταγώγηση τις πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 10ης και 18ης Σεπτεμβρίου με τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο που ανακοινώθηκαν χθες;
  2. Έχετε υπολογίσει πόσο θα κοστίσει η ενέργεια αυτή και ποιον προϋπολογισμό θα επιβαρύνει;