Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Δίσιγμα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Ζερβού με τίτλο «Πρώτες βοήθειες για παιδιά και βρέφη».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κυριάκος Αποστολίδης, παιδοχειρουργός και Ιατρός ΕΚΑΒ

Ιωάννης Ζερβός, parademic EMS, συγγραφέας

Ζαφειρούλα Μυλωνά, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Νικόλαος Φραγκάκης, καθηγητής καρδιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Παπαδόπουλος Γεώργιος.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3.

 

Link εκδήλωσης:  https://bit.ly/3dMNUKD

Link βιβλίου: https://bit.ly/3SfLQd4

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το παρόν βιβλίο δημιουργήθηκε για να παρέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις στον αναγνώστη, ώστε να ανταπεξέλθει άμεσα και αποτελεσματικά, προσφέροντας τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες σε επείγοντα περιστατικά τα οποία πολλές φορές είναι απειλητικά για τη ζωή ενός παιδιού ή ενός βρέφους. Επιπλέον, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναλύονται και οι πιο συχνές παθήσεις και ασθένειες που αφορούν παιδιά και βρέφη, έτσι ώστε ο αναγνώστης του βιβλίου να είναι σε θέση να αναγνωρίσει και κυρίως να μπορέσει να τα αντιμετωπίσει. Το βιβλίο είναι βασισμένο στις τελευταίες οδηγίες του Αμερικανικού Οργανισμού Καρδιολογίας, της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Είναι ιδανικό για όλους όσοι ασχολούνται με παιδιά και βρέφη, όπως γονείς, εκπαιδευτικούς, προπονητές, μαίες, νοσηλευτές ακόμα και ιατρούς, για συνεχή ανασκόπηση των γνώσεών τους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν επείγουσες καταστάσεις οι οποίες απαιτούν σύγχρονες γνώσεις πρώτων βοηθειών. Αποτελεί ένα απαραίτητο εγχειρίδιο πρώτων βοηθειών το οποίο πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι, γιατί περιέχει ακριβείς και απλές πληροφορίες ώστε να γίνουν κατανοητές και να μπορούν να εφαρμοστούν από οποιονδήποτε πολίτη ή και επαγγελματία υγείας.