Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου υποδέχθηκε με τους συνεργάτες της, στο γραφείο της, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γεώργιο Κώτσηρα με τους Βουλευτές του Νομού μας: Διονύση Σταμενίτη, Λάκη Βασιλειάδη, τους Βουλευτές: ΄Α Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, Νομού Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά το καλωσόρισμα ακολούθησε ενημέρωση από τη Δήμαρχο και συζήτηση για τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο Σκύδρας και την αυτοδιοίκηση.

Η Δήμαρχος έθεσε το επίκαιρο ζήτημα του ενεργειακού κόστους και μάλιστα για τα σχολεία και τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Το κόστος είναι μεγάλο και για ν΄ανταποκριθούν οι Δήμοι θα πρέπει να υπάρξει συνέχιση της χρηματοδότησης των Δήμων για τα σχολεία κι ανάλογη αντιμετώπιση και πρόβλεψη για τις Δ.Ε.Υ.Α. Αναφέρθηκε στην πορεία και στη σημασία των  έργων της ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτηρίων που υλοποιεί ο Δήμος Σκύδρας και των έργων ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και στην αναγκαιότητα της επέκτασης χρηματοδότησης έργων που ν΄αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο της ορθολογικής χρήσης της ενέργειας θα συμβάλλει στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα των παραχωρήσεων ακινήτων του Δημοσίου προς τους Ο.Τ.Α. κι αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση του ακινήτου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σκύδρας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Η Δήμαρχος επανέλαβε το αίτημα του Δήμου Σκύδρας για την παραχώρηση ή ενοικίαση του ακινήτου μ΄ένα συμβολικό ποσό, όπως παλαιότερα είχε συζητηθεί επί Δημαρχίας Γιώργου Χοΐδη με τους αρμόδιους, ώστε ο Δήμος ν΄αξιοποιήσει το κτήριο που δυστυχώς μένει ανεκμετάλλευτο και σταδιακά καταστρέφεται, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς και για να στεγάσει επίσης υπηρεσίες του Δήμου, όπως για παράδειγμα την υπηρεσία δόμησης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη κ.ά. Το τίμημα που ζητείται σήμερα, είτε για την ενοικίαση είτε για την αγορά του ακινήτου με βάση την αντικειμενική του αξία είναι υπερβολικό για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, αφού θα χρειαστεί στη συνέχεια κι ένα μεγάλο ποσό για την αποκατάσταση κι επιδιόρθωση του κτηρίου. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει αλλαγή του Νόμου για τους Ο.Τ.Α., διότι δεν έχει νόημα ή είναι παράδοξο να ζητούνται χρήματα από ένα φορέα της αυτοδιοίκησης που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο να καταβάλλει χρήματα σ΄έναν επίσης φορέα που ανήκει στο Δημόσιο (Υπουργείο).

Ο κ. Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας» που υλοποιεί για αρκετά χρόνια μόνον ο Δήμος της Σκύδρας σ΄επίπεδο Νομού Πέλλας και για το «Πρόγραμμα Απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55 – 67».

Για τα έργα που υλοποιούνται η Δήμαρχος ζήτησε πρόσθετες χρηματοδοτήσεις.

Στη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι παριστάμενοι Βουλευτές και οι αιρετοί συνεργάτες της Δημάρχου συζητήθηκαν επίσης θέματα, όπως το αγροτικό, ρυθμίσεις οφειλών κ.ά.

Ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αναφορικά με το ενεργειακό ζήτημα θα υπάρξει η ανάλογη μέριμνα και θα δοθούν οι λύσεις, όπως είχε γίνει και για την αντιμετώπιση των άλλων κρίσεων, ενώ θα εξεταστεί και το ζήτημα με το ακίνητο της πρώην Λ.Α.Φ.Σ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι: Θεμιστοκλής Κρητίδης, Μιχάλης Μέγας, Γιάννης Θεοδοσίου, Γιώργος Σταματέλλος, Βασίλειος Τσαπτσάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαος Χατζηιωαννίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Τερζίδης κι ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Δημήτριος Δούμος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αμοιβαίες ευχαριστίες για την επίσκεψη και την υποδοχή αντίστοιχα κι ευχές για υγεία και καλή συνέχεια.