Με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις μεταφορές, κ. Παπαδόπουλου ρυθμίζεται το πλαίσιο των κανόνων αναφορικά με τον χαρακτηρισμό ελαφρών φορτηγών (μεικτής μάζας κάτω των 3,5 τόνων) τύπου «pick-up», που φέρουν αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο τα οχήματα κατηγορίας Ν1 αμαξώματος ΒΕ (pick-up) που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα από μη άκαμπτο υλικό, όπως αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα (τύπου ρολό) στο ύψος της καρότσας, που σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά από το αρχικό και τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό, χαρακτηρίζονται ως ανοιχτά.

 

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης: «Με την απόφαση του Υφυπουργού λύνεται ένα σημαντικό που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με αγροτικές δραστηριότητες, καθώς αποσαφηνίζεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης νέας τεχνολογίας καλυμμάτων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή τύπου αμάξης, γεγονός που διευκολύνει και εξασφαλίζει την ασφαλέστερη μεταφορά των εμπορευμάτων τους. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιαίτερα τον Υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή που του έθιξα το ζήτημα και σήμερα δίνει λύση, ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών συμπολιτών μας».