Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο κρητικός λαός περνά την πιο μαύρη περίοδο της ιστορίας του. Η πείνα θερίζει και ο λαός υποφέρει κάτω από τον ζυγό του Οθωμανού κατακτητή. Οι εξεγέρσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Μόνο η ελπίδα της λευτεριάς τον κρατά όρθιο. Στη γιορτή του Αϊ-Γιώργη, ο σκληρός Τουρκοκρητικός Ιμπραήμ Πατρικάκης ερωτοχτυπήθηκε από την απαράμιλλη ομορφιά της Κρυσταλλένιας. Την άλλη μέρα στέλνει έναν προξενητή να ζητήσει το χέρι της. Αν ο πατέρας της δεκαπεντάχρονης Κρυσταλλένιας δεχτεί, προδίδει τη μνήμη και τον αγώνα των προγόνων του. Αν αρνηθεί, ο Πατρικάκης θα προσβληθεί και θα εξοντώσει βάναυσα την οικογένειά του. 21ος αιώνας. Η Ελληνοβελγίδα Ειρήνη αναγκάζεται, για να σωθεί η ίδια, ν’ ανακαλύψει την αιτία της κατάρας που βαραίνει την οικογένειά της εδώ και γενιές. Ένα οδοιπορικό στην Κρήτη, εκεί όπου η Ιστορία συναντιέται με την Ψυχογενεαλογία, ώστε να εξηγηθεί το παρόν και να φτιάξει ένα νέο, ελπιδοφόρο μέλλον…

Βιογραφικό:

Γαλλίδα με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό επέλεξε να ζήσει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, τολμώντας να γράφει σε μία γλώσσα που δεν είναι η μητρική της. Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί 20 χρόνια.

Είναι μητέρα 4 παιδιών. Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων και παραμυθιών. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και μαχητική στα θέματα του ρατσισμού, της ισότητας των δυο φύλων, της κακοποίησης των γυναικών, παιδιών και ζώων.

Έχει γράψει τα βιβλία : «Η Αγριλιά» (Εκδ. Καστανιώτη), «Μια στάλα δηλητήριο, μια στάλα μέλι» (Εμπειρία εκδοτική), «Πιάσε τ’ άστρα της ζωής», (Εκδ. Καστανιώτη), «Τι ήθελα και παντρεύτηκα!» (Εμπειρία εκδοτική), «Η γέφυρα της αγάπης» (Εμπειρία εκδοτική), «Το Χάδι του ανέμου» (Εμπειρία εκδοτική), «Το μεγάλο όνειρο» (Εμπειρία εκδοτική), «Χάρτινος έρωτας» (Εκδ. Καστανιώτη), «Αυτό το σπίτι είσαι εσύ» (Εκδ. Καστανιώτη), «Η Ελένη και το τέρας» (Εκδ. Καστανιώτη), «Μυστικό Άρωμα» (Εκδ. Καστανιώτη), «Το διαμαντένιο Σώμα» (Εκδ. Καστανιώτη), «Η Χρυσαλλίδα» (Εκδ. Καστανιώτη), «Επτασφράσγιστα Μυστικά» (Εκδ. Υδροπλάνο), «Αχ! Και να γινόμουνα ένα αστέρι!» (Εκδ. Αρχιπέλαγος).

 

Εκδόσεις Υδροπλάνο

Γιάνναρου 19, Αθήνα 174 55

τηλ: 21 0724 7042, [email protected]