Ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την ωμή, άδικη και εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ σε πλήθος 5.000 φοιτητών και οικογενειών με παιδιά, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο χώρο του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου ξημερώματα Σαββάτου 17.09.2022, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα γεγονότα, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας”. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Οικολογία –Πράσινη Λύση ανέμενε μία αντικειμενική τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία θα καταδίκαζε την αδικαιολόγητη και βάρβαρη ρίψη τεράστιων ποσοτήτων δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς την πλευρά των χιλιάδων εγκλωβισμένων θεατών της συναυλίας και θα αναλάμβανε την ευθύνη για αυτήν την βίαιη και πολύ επικίνδυνη ενέργεια των δυνάμεων καταστολής. Ειδικά όταν, για πολλοστή φορά, η ένταση επεκτάθηκε στην πόλη, με κλείσιμο της Εγνατίας οδού ως την Αριστοτέλους, με οδοφράγματα και με καταιγισμό χημικών και νερού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή απλών περαστικών πολιτών και κατοίκων.

Η Οικολογία – Πράσινη Λύση καταδικάζει τις βίαιες αυτές ενέργειες, αλλά και την γενικά ψευδή ανακοίνωση της Αστυνομίας και στέκεται στο πλευρό των φοιτητικών κινημάτων. Αυτή η επίθεση αποτελεί την έμπρακτη στάση μιας κυβέρνησης που θέλει να περάσει το μήνυμα ότι τα Πανεπιστήμια και οι Φοιτητές είναι «ύποπτα στοιχεία» και βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρής αστυνομικής επιτήρησης.

«Γνώση χωρίς ελευθερία είναι απόγνωση» δήλωσε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στη συναυλία. Εμείς λέμε ότι είναι η στιγμή να ξαναθυμηθούμε τους στίχους του Παύλου Σιδηρόπουλου:
«υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα»